Rôzne

V Podunajských Biskupiciach pribudnú obchody

Plánovaný Retail Park Podunajská brána rozšíri občiansku vybavenosť

Ilustračný obrázok k článku V Podunajských Biskupiciach pribudnú obchody
Zdroj: TASR

Spustenie výstavby predpokladá investor na konci roka 2020, Rok na to sa má dokončiť a spustiť prevádzka. Projekt je navrhnutý ako občianska vybavenosť. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Hluková bariéra pre rušnú ulicu

Retail park Podunajská brána je plánovaný ako tri samostatné objekty v tvare písmena „L“ a nadviažu na susednú plánovanú výstavbu objektu potravín.

„Vytvoria zároveň ‚hlukovú bariéru‘, ktorou oddelia rušnú Ulicu Svornosti od jestvujúcej zástavby rodinných domov. Pred objektmi bude navrhnuté povrchové parkovanie v kapacite, ktorá pokryje potreby celého komplexu,“ deklaruje investor.

Vjazd na pozemok bude z obslužnej komunikácie spájajúcej Ulicu Svornosti a Ametystovú ulicu. Výstavba nadviaže na jestvujúce pešie ťahy a predĺži chodník vedúci popri Ulici Svornosti. Výmera riešeného územia v časti Lesný Hon je takmer 20-tisíc štvorcových metrov.

Zlepšenie občianskej vybavenosti

„Zámer vybudovať Retail Park Podunajská brána má za cieľ zabezpečiť zlepšenie občianskej vybavenosti v lokalite. Dôjde k vytvoreniu väčšieho počtu rôznych nájomných jednotiek, ako sú napríklad obchodné prevádzky, fitnescentrum, reštaurácia, prevádzka rýchleho občerstvenia a podobne,“ tvrdí investor.

Investičné náklady predpokladá vo výške 6,68 milióna eur. Celkové náklady vzhľadom na pohyblivosť cien stavebných materiálov a technológií stanoví neskôr. Zámer je predložený v jednom variante.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM