Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislava trochu inak: Cestujte bratislavskou MHD! Reklamné kampane, ktoré by vás mali presvedčiť, aby ste vymenili auto za autobus

Každé veľké mesto si želá, aby jeho obyvatelia dali prednosť mestskej hromadnej doprave (MHD) pred tou individuálnou. Výnimkou nie je ani Bratislava. Prezrite si niekoľko reklamných kampaní Dopravného podniku Bratislava (DPB), ktoré by mali presvedčiť ľudí cestovať viac autobusmi.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava trochu inak: Cestujte bratislavskou MHD! Reklamné kampane, ktoré by vás mali presvedčiť, aby ste vymenili auto za autobus
Zdroj: YouTube.com

Dopravný podnik Bratislava v poslednom čase začal výrazne renovovať svoj vozový park. Nedávno dostal novú električku a na jar by sa malo ulicami hlavného mesta premávať aj 25 nových autobusov značky SOR NB 18.

No okrem zvyšovania komfortu a pohodlia vo vozidlách MHD, dopravný podnik môže lákať ľudí na cestovanie autobusom, električkou alebo trolejbusom, aj pútavými reklamnými kampaňami.

Keď už ste sa niekedy teda vybrali do práce (napríklad autobusom), mohli ste po bokoch vozidla zhliadnuť reklamné pútače odkazujúce na kvalitné a bezpečné cestovanie, DPB proti vandalizmu, ako pomôcť nevidiacim nastúpiť do vozidla a podobne.

Prečítajte si tiež: Po novej električke dostal dopravný podnik aj nové autobusy

Za zmienku stojí napríklad kampaň “Čierny pasažier cestuje za vaše peniaze“. Jej cieľom bolo upozorniť a zároveň edukovať cestujúcu verejnosť, ktorá v mnohých prípadoch obhajuje ľudí bez platného cestovného lístka. DPB chcel prízvukovať aj to, že platiaci cestujúci v konečnom dôsledku doplácajú na neplatiacich.

No nás predovšetkým zaujali reklamné kampane spojené s videom. Tu je prehľad piatich videí z dielne dopravného podniku:

  1. Bratislava modernizuje MHD
  2. Cestujte zadarmo na hokej
  3. Cabrio Bus
  4. Vianočná električka
  5. Unikátna historická električka

Tak čo hovoríte, presvedčila by vás niektorá z ponúkaných reklamných kampaní, aby ste nechali auto doma a cestovali MHD?

Ak patríte k náročným jedincom čo sa týka reklamy, treba si uvedomiť, že Dopravný podnik Bratislava nemá k dispozícií veľa peňazí, ktoré by mohol investovať do svojich reklamných kampaní a preto sa snaží využiť z minima maximum.

Ale, ak sa do reklamy vloží značný kapitál a skvelý nápad môže vzniknúť reklama (aj na nie tak dobre predávajúci produkt ako je MHD), ktorá je fakt “cool“. Také niečo sa v roku 2012 podarilo v Dánsku, kde je jazda autobusom údajne fakt super! Aspoň to tvrdí spot, ktorý získal niekoľko ocenení. Video nájdete pod článkom.

Reklama na cestovanie autobusom v Dánsku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM