Soňa Patúcová Kultúra

Bratislava to dnes a zajtra rozbaľuje v Starej tržnici

Modré hory, NVMERI, GENIUS LOCCI, No Brake – skvelé koncerty a nie len to! Príďte si zacvičiť jogu, vyrobiť robota, vyryť svoj linoryt, pozrieť slovenské filmy a animáky, zabubnovať alebo zahrať na basgitare či naučiť sa, ako sa robí omeleta bez vajec.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava to dnes a zajtra rozbaľuje v Starej tržnici
Zdroj: Dnes24.sk

Stará tržnica po sobotňajšom trhu v prvé septembrové dni opäť ožije. V pondelok a utorok 1. a 2. septembra sa v nej koná dvojdňový festival Rozbaľ to, Bratislava!. Podujatie je súčasťou Kultúrneho leta. Za projektom stoja mladí ľudia plní elánu z neziskovej organizácie ID Space Team, ktorí majú na rováši tiež projekt „Neleň pre zeleň“. Pripravili pre Bratislavčanov hutný program pre každú vekovú kategóriu – od hudby, filmu, literatúry, cez rôzne workshopy, prednášky, diskusie a výstavy. Do projektu sa mohol zapojiť každý, kto chcel ukázať, čo v ňom je. Pozrite sa!

Program 1.9. o 14:00 h. otvoria Zuzka & Lele cvikmi jogy. Poobede sa predvedie mladý umelec ŠťukART so svojou live performance. Poet Šimon Ondruš tvorí básne šité na mieru a Mladý pes pripravuje nakladačku v hre Mortal Kombat. Môžete si vytvoriť svoj vlastný odznak, pozrieť slovenský dokumentárny film Banícky chlebíček a pred bránou tržnice vypočuť hudobnú perfomance bubeníkov z Drummers' City. M_P_BA sa chystá na prehliadku po Starej tržnici – nenechajte si ujsť výhľad zo strechy a nahliadnite do skrytých útrob suterénu. Po večerných koncertoch Lille – band, No Brake, Fresh Out Of The Bus a NVMERI, premietne Fest Anička to najlepšie z tohtoročnej nádielky.

V utorok 2. 9. sa môžete tešiť na hudobné vystúpenia GENIUS LOCCI, Scott & Zelda, Trolejboys a Modré Hory. Návštevníkov čakajú študentské filmy, performance výtvarníka Slavomíra Jakaba, diskusia s talentovaným Igorom Rjabininom a Lucia Lackovičová s Marekom Kolcunom rozoberú poviedky prihlásené do súťaže Martinus Cena Fantázie. Každý si môže vyskúšať zabubnovať s etnobubnovou rytmikou alebo sa naučiť s Jem iné v škole varenia, ako sa robí omeleta bez vajec. Na svoje si prídu všetky mlsné jazýčky. O tie sa postará tradičný bratislavský Regal Burger aj VEGGIE HEALTHY FOOD.

Počas oboch dní sa koná výstava diel mladých umelcov, prichystané sú pingpongové stoly i tandemové bicykle. A ak stále nie je dosť, organizátori pripravili v stredu afterparty v KC Dunaj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM