Rôzne

ODTIAHNU ICH? Štrajk autodopravcov obmedzí dopravu aj cez víkend

Polícia nevylučuje, že autá. ktoré blokujú cestnú premávku a porušujú dopravné predpisy, nechá odtiahnuť.

Ilustračný obrázok k článku ODTIAHNU ICH? Štrajk autodopravcov obmedzí dopravu aj cez víkend
8
Galéria
Zdroj: TASR

V smere do mesta bude Rožňavská ulica prejazdná len v pravom jazdnom pruhu, v smere von z mesta bude premávka bez obmedzení, informovala polícia.

Odtiahnu ich?

Vodičov upozorňuje na povinnosť dodržiavania zákonov. pričom ale rešpektuje ústavné právo na zhromažďovanie.

„Polícia je tu na to, aby ochraňovala životy, zdravie a majetok občanov. Nemôžeme dovoliť, aby sa napríklad rodiaca žena nemala ako dostať do nemocnice, keď ju manžel vezie, pretože sú zablokované cesty. Postupujeme vždy v zmysle zákonov, najskôr priestupcov vyzveme, aby upustili od protiprávneho konania a ak sa tak nestane, prejdeme na sankcie,“ zverejnila vyjadrenie policajného prezidenta Milana Lučanského

Vyzýva na dodržiavanie dopravných predpisov, resp. aby vodiči neblokovali cestnú premávku. Pokiaľ to bude potrebné, vyzveme správcov komunikácií, prípadne právnické osoby, k odtiahnutiu vozidiel.

Krajné riešenie

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie, a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov.

Od predstaviteľov štátu očakáva riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Požadovala rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM