Samospráva

Staré Mesto pomohlo jednej rodine po požiari na Bartókovej

Päťčlenná rodina získala dočasné ubytovanie v ubytovni na Hollého ulici.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto pomohlo jednej rodine po požiari na Bartókovej
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Samospráva mestskej časti Staré Mesto pomohla jednej rodine po piatkovom výbuchu a následnom požiari na Bartókovej ulici (vchod z Mozartovej ulice).

Staromestská rodina, ktorá požiadala o pomoc, má päť členov a bude dočasne žiť v učiteľskom nájomnom byte v ubytovni na Hollého ulici.

Náhradné ubytovanie

„Rodine s tromi maloletými deťmi zasiahnutej požiarom sme ihneď poskytli náhradné bývanie v apartmáne ubytovne na Hollého ulici. Apartmán je čerstvo zrekonštruovaný a neskôr poslúži učiteľom staromestských základných škôl,“ poznamenala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtov. Pre rodinu vyrokovala so súkromnou parkovacou spoločnosťou BPS Park aj dočasnú rezidenčnú parkovaciu kartu.

Požiar nastal v piatok popoludní po výbuchu chemikálie v jednom z bytov na prvom poschodí. Pri požiari bolo zranených päť osôb, ktoré boli intoxikované splodinami. Odstávka elektriny a čistenie zdevastovaných a zamorených priestorov by podľa posledných informácií mohli trvať mesiac.

Pripravenosť pomôcť obyvateľom deklarovalo hlavné mesto i mestská časť Staré Mesto.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM