Správy Samospráva

Otvárajú sa už aj brány záhrad. Prejsť sa môžete po Grassalkovichovej

Staré Mesto chce po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom postupne začať sprístupňovať niektoré svoje parky a záhrady.

Ilustračný obrázok k článku Otvárajú sa už aj brány záhrad. Prejsť sa môžete po Grassalkovichovej
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ako prvú dnes (29. 4.) otvorí Grassalkovichovu záhradu, avšak zatiaľ len v obmedzenom čase. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Pridá sa aj Medická záhrada

„Technické služby Starého Mesta ešte dolaďujú posledné úpravy, aby bolo všetko pripravené tak, ako má byť. Tráva je pokosená, hracie prvky a lavičky vyčistené, opravené a vydezinfikované, tie, ktoré to potrebovali, sme vymenili,“ uvádza mestská časť s tým, že verejné toalety v záhrade zostanú naďalej ešte zatvorené.

Grassalkovichova záhrada by mala byť zo začiatku otvorená v obmedzenom čase, a to od 15.00 do 20.00 h. „Ak všetko pôjde dobre, od pondelka 4. mája by sme ju radi otvorili počas bežných otváracích hodín. A v krátkom slede pridať aj Medickú záhradu,“ približuje samospráva.

Mestská časť však v tejto súvislosti naďalej vyzýva na zodpovedné správanie. Prípadných návštevníkov upozorňuje, aby nezabúdali pri návšteve záhrady dodržiavať všetky nariadené opatrenia, teda nosenie rúška a dodržiavať dvojmetrovú vzdialenosť od ostatných návštevníkov. Samospráva apeluje aj na ohľaduplnosť.

hl mia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM