Rôzne Iné športy Šport

Silvestrovský beh cez mosty prekonal nový rekord

Rekordných 1107 bežcov v utorok doobeda zvládlo tradičný beh popri Dunaji a cez bratislavské mosty.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovský beh cez mosty prekonal nový rekord
10
Galéria
Zdroj: TASR

Na 31. ročník behu sa v tomto roku prihlásilo 1202 bežcov, vyše 10 kilometrovú trasu popri Dunaji a cez mosty až do cieľa zvládlo 1107 z nich.

Najrýchlejší

Najrýchlejší medzi mužmi bol Jozef Pelikán za 35 minút a 3 sekundy. Medzi ženami bola najrýchlejšia Elena Dušková s časom 37 minút a 50 sekúnd.

V silvestrovskej Bratislave bežali predovšetkým bežci zo Slovenska, ale v štartovnom poli mali súperov aj z Česka, Nemecka, Veľkej Británie, Španielska, Japonska, Kanady, Holandska, Mexika či Francúzska.

Dvakrát Starý most

Trasa Silvestrovského behu cez bratislavské mosty meria 10,4 km. Začínala sa spred Ekonomickej univerzity v Petržalke a odtiaľ sa bežalo cez Prístavný most, Prístavnú ulicu, Most Apollo a dunajskú hrádzu. Z nej sa cez Starý most bežci dostali do mesta a znovu späť na petržalskú stranu na dunajskú hrádzu.

Po prebehnutí Mosta Lafranconi bol cieľ na parkovisku pod ním medzi internátom Lafranconi a Botanickou záhradou.

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) pre bežcov zabezpečila šatňu v pristavených autobusoch, ktoré tiež ich osobné veci previezli z Petržalky do cieľa.

Silvestrovský beh cez bratislavské mosty 2017
11
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM