Maros Palesch Rôzne

Bratislava si pripomenie odkaz SNP

BRATISLAVA. Slovenská metropola si zajtra (piatok, 26. august) pripomenie 67. výročie Slovenského národného povstania, ktoré patrí k najvýznamnejším udalostiam v novodobej histórii slovenského národa.

Primátor Milan Ftáčnik sa v mene bratislavskej samosprávy poďakuje priamym účastníkom SNP, ale i členom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa začne o 10.00 h. na Námestí SNP a následne ich osobne privíta v priestoroch Primaciálneho paláca.

Pre bratislavského primátora je cťou poďakovať odvážnym ľuďom, ktorí dokázali pomenovať túžbu po odboji a spraviť skutočný krok. Bez ich odvahy by budúce generácie nemali piliere, na ktorých by stála štátnosť, slovenská demokratická budúcnosť.

Popoludní o 13.00 hodine privíta na Primaciálnom námestí účastníkov 40. ročníka Štafetového behu vďaky, mieru a svornosti. Tento rok sa po prvýkrát bude bežať zo staroslovanského Devína, ulicami slovenskej metropoly, Nitrou, Prievidzou a do centra národného povstania, do Banskej Bystrice dorazia symbolicky, v predvečer vypuknutia SNP – 28. augusta.

Zdroj: Ľubomír ANDRASSY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM