Rôzne Správy

Bratislava si aj tento rok pripomenie obete Dunaja

V Bratislave si 24. októbra pripomenieme tých, ktorí sa stali obeťami rieky Dunaj. Pietna spomienka sa uskutoční na nábreží Dunaja pri Eurovei.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava si aj tento rok pripomenie obete Dunaja
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom si aj tento rok – 24. októbra pripomenú všetkých tých, ktorých rieka Dunaj pripravila o život.

Pietna spomienka sa uskutoční za účasti primátora mesta Iva Nesrovnala na nábreží Dunaja na Námestí M. R. Štefánika v areáli OC Eurovea.

Posvätia pietny veniec

Súčasťou spomienky budú príhovory predstaviteľov evanjelickej a katolíckej cirkvi a zástupcov hlavného mesta. Po symbolickom posvätení pietneho venca ho členovia vodáckeho klubu Tatran Karlova Ves spustia na Dunaj. V sprievodnom programe vystúpi Katarína Máliková a Spevácky zbor mesta Bratislavy pod vedením dirigenta Ladislava Holáska.

Spomienková pietna slávnosť sa uskutočňuje vo všetkých krajinách, ktorými Dunaj preteká. Cieľom je vyjadriť rieke pokoru a úctu. Toto podujatie tvorí súčasť histórie Bratislavy od roku 1991 a má všetkým pripomenúť tragické osudy tých, ktorí zahynuli v dunajských vodách.

Ilustračný obrázok

Spomienka na obete Dunaja
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM