Adriana Banásová Rôzne

Bratislava sa vo svete blysne novými zimnými reklamnými spotmi. Pomôžu cestovnému ruchu v meste?

Bratislavu ako turistickú destináciu bude propagovať séria zimných reklamných spotov. Na podporu turizmu v Bratislave ju vytvorila Bratislavská organizácia cestovného ruchu (Bratislava tourist board - BTB).

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa vo svete blysne novými zimnými reklamnými spotmi. Pomôžu cestovnému ruchu v meste?
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová pripomenula, že tri zimné spoty nadväzujú na letnú kampaň LIKE A KING AND QUEEN a majú pritiahnuť návštevníkov do nášho hlavného mesta aj počas zimného obdobia.

„Spoty prezentujú atraktívne miesta, podujatia a možnosti, akými možno v Bratislave prežiť príjemný pobyt počas zimy, či už cez tradičné oslavy sviatkov, šport až po fašiangy spojené s plesovou sezónou,“ informovala Melicharová.

Hlavná myšlienka kampane vychádza zo schválenej dlhodobej stratégie prezentácie Bratislavy ako „Korunovačného mesta na Dunaji“ a zachováva tak jednotnú komunikačnú líniu.

Od zimnej reklamnej kampane si BTB sľubuje pozitívny efekt, ako tomu bolo pri prezentácii letnej kampane. Tou BTB predstavila slovenskú metropolu v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku a Nemecku a na jeseň aj v talianskom Miláne počas svetovej výstavy EXPO 2015.

„O pozitívnom dosahu prezentácie mesta takouto formou hovorí aj návštevnosť. V mesiaci jún sme zaznamenali nárast počtu návštevníkov Bratislavy takmer o 22 percent a rovnako stúpol aj počet prenocovaní, pričom najväčší nárast sme zaznamenali práve pri návštevách zo spomínaných krajín,“ uviedla Melicharová.

„Spoty sú už dnes sprístupnené na internete, cielene sa, samozrejme, zameriavame na používateľov internetu v zahraničí,“ informoval PR manažér BTB Maroš Plitko.

Natáčanie spotov trvalo šesť dní, účinkovalo v nich 26 ľudí. Zábery vznikali na rôznych miestach, v interiéroch i exteriéroch Bratislavy, napríklad na Slavíne, na sedačkovej lanovke na Železnej studienke, ale aj v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca či v kaviarni na Moste SNP. Súčasťou prezentácie je aj upozornenie na Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní na konci januára.

Prečítajte si tiež: Najvyšší súd rozhodol o prevádzkovej dobe v Starom Meste

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM