Rôzne Správy

Bratislava sa stáva obrovským parkoviskom: Napriek výzvam na prestúpenie do MHD je áut stále viac

Parkoviská zaberajú miesta, kde mohli stáť športoviská, detské ihriská či cyklotrasy, hovorí Michal Feik.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa stáva obrovským parkoviskom: Napriek výzvam na prestúpenie do MHD je áut stále viac
9
Galéria
Zdroj: TASR

Hoci primátor Matúš Vallo ešte pred pandémiou vyzýval vo viacerých spotoch, aby ľudia prestúpili do MHD, Bratislava láme rekordy v počte áut, ktoré sa pohybujú po cestách v meste.

Bratislava sa stáva parkoviskom

Za dvadsať rokov vzrástol počet áut v hlavnom meste Slovenska viac ako dvojnásobne. „Aktuálne sme na čísle 326 228 regis­trovaných áut. Na tisíc obyvateľov pripadá v Bratislave 759 áut. Pre porovnanie, vo Viedni je to 374, v Berlíne 330 a v Amsterdame len 247 áut na tisíc obyvateľov,“ uvádza na sociálnej sieti riaditeľ komunikačného odboru BSK Michal Feik.

V Bratislave sa nájde mnoho rodín, ktoré sa uskromnia aj životom v menšom byte, no majú dve autá. Vlastníctvo auta sa stalo črtou tejto doby. „Pritom paradoxne oveľa bohatšie krajiny ako my kráčajú presne opačným smerom už dlhé roky, ak nie desaťročia. Potom sa nemôžeme čudovať, že nieto kde stavať športoviská, detské ihriská, či cyklotrasy, keďže je hlavné mesto Slovenska jedno obrovské parkovisko. O znečisťovaní ovzdušia nehovoriac. Vezieme sa zlým smerom,“ dodáva na záver Feik.

Mohlo by vás zaujímať

🚗 BRATISLAVA LÁME REKORDY V POČTE ÁUT Za dvadsať rokov vzrástol počet áut v hlavnom meste Slovenska viac ako...

Posted by Michal FEIK on Sunday, January 31, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM