Kultúra

Bratislava sa rozlúči s letom vo veľkom štýle. Príďte sa zabaviť aj vy!

Už túto nedeľu čaká Bratislavčanov a návštevníkov mesta veľkolepá Rozlúčka s letom plná zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa rozlúči s letom vo veľkom štýle. Príďte sa zabaviť aj vy!
10
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Bratislava sa rozlúči s letom kultúrnou fiestou v nedeľu 10. septembra. Po úspechu minuloročnej kultúrnej Rozlúčky s letom sa Štúrova ulica aj Starý most opäť uzavrú pre dopravu a otvoria pre verejnosť. Zábava vo veľkom štýle potrvá od 14:00 do 22:00 hod. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

„Najväčší letný mestský festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti 2017 držal celé leto Bratislavu na nohách a ľudia všetkých vekových kategórií sa mali možnosť do sýtosti kultúrne vyžiť. Rozlúčka s letom bude pomyselnou bodkou za týmto festivalom a pozývam všetkých Bratislavčanov, aby sa prišli zabaviť,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Zelená Štúrova ulica

Už tradične bude Štúrova ulica vystlaná živým trávnikom, ktorý zmení tvár ulice na nepoznanie. Na otvorenom priestranstve ulice sa budú odohrávať hudobné koncerty, tanečné vystúpenia, umelecké workshopy, tvorivé dielne, rôzne súťaže a hry. Takisto nebude núdza o pouličné atrakcie a športové exhibície.

Tvorivé dielne pre deti budú orientované na výrobu kvetín, kvetináčov, žabiek, rybičiek a iných zvieratiek. Menšie či väčšie parádnice budú môcť navštíviť mini kaderníctvo, kresliť henou alebo nechať si pomaľovať tvár.

Šport aj tanec

Pre aktívnejších návštevníkov je pripravená športová a tanečná zóna. A kým v športovej zóne sa môžu diváci tešiť na exhibície a majstrovskú šou bikerov a parkouristov, v tanečnej zóne bude prebiehať veľtrh tanca s prezentáciou najrozličnejších tanečných žánrov a tanečných workshopov.

Tie pravé vibrácie dozaista prinesie skvelá bubnovačka s Abadá Capoiera a zaujímavou atrakciou tohtoročnej Rozlúčky s letom bude sprievod cca 200 tanečníkov o 18:30 hod. od Mestského divadla P. O. Hviezdoslava na Laurinskej ulici cez Štúrovu smerom k tanečnému pódiu, kde program o 19:00 hod. ukončí veľký tanečný galavečer. Na slávnostnom galavečeri vystúpia tanečníci zo známych tanečných formácií a tanečných škôl z Bratislavy a okolia.

Diskotéka na Starom moste

Na lávkach pre peších a cyklistov na Starom moste čaká návštevníkov hudobná chillout zóna s DJ-om s letnými megahitmy, pri ktorých sa most premení na diskotékové pódium s krásnym výhľadom na Dunaj a Bratislavský hrad.

Namiesto drezín z minulého roka bude po moste premávať obojsmerne historická električka na trase Petržalka a centrum mesta s tým, že prvá jazda začína o 14:00 hod. na petržalskej strane zo zastávky Jungmannova a jazda električky bude prebiehať v pravidelných časových intervaloch od 14:00 do 22:00 hod.

Kompletný program Rozlúčky s letom nájdete na stránke hlavného mesta. O kultúrny program pod holým nebom sa v spolupráci s hlavným mestom postarala mestská organizácia Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Vstup na všetky podujatia je bezplatný.

Ilustračný obrázok

Rozlúčka s letom
10
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM