Samospráva

V zóne 500 bytov bez parkovacej nálepky nezaparkujete

Ružinov prvú zónu rezidentského parkovania oficiálne spúšťa 20. januára.

Ilustračný obrázok k článku V zóne 500 bytov bez parkovacej nálepky nezaparkujete
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ružinov má vypracovaný prvý dopravný prieskum, ktorý bude podkladom pre spustenie celomestskej parkovacej politiky v roku 2021. Samospráve by mal spolu s ďalšími prieskumami dať presnejšie informácie o tom, ako a ktoré lokality a ulice by sa mali regulovať.

Problematické územie

„Máme už k dispozícii podklady pre Nivy, vrátane geodetického zamerania. Jasne sa nám potvrdilo, že z pohľadu parkovania sú práve Nivy najviac problematickým územím,“ uviedla pre TASR riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu Tatiana Tóthová.

Mestská časť sa v tomto roku zameria na vytvorenie rezidenčných zón v tejto oblasti a plánuje skompletizovať podklady aj pre zvyšok Ružinova.

Samospráva 20. januára spúšťa oficiálne prvú zónu rezidentského parkovania, teda s prednostným parkovaním pre miestnych obyvateľov na sídlisku 500 bytov na Nivách.

Počas pracovných dní, a to od pondelka od 13.00 do piatka do 11.00 h zaparkujú v zóne len obyvatelia s parkovacou nálepkou na aute. Doteraz ich mestská časť vydala viac ako 670.

Informačné letáky

Návštevníci či zamestnanci biznis centier budú môcť v danom čase parkovať buď na vyznačených parkovacích miestach na Velehradskej ulici, maximálne tri hodiny denne, alebo na záchytnom parkovisku v areáli technických služieb na Bazovej ulici.

„Už počas budúceho týždňa, ku koncu, budú zamestnanci úradu roznášať za stierače parkujúcich áut informačné letáčiky,“ napísal starosta Martin Chren na sociálnej sieti s tým, že od 20. januára bude parkovanie strážiť aj mestská polícia.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM