Ľubomír Hudačko Rôzne

Bratislava rozdelila príspevky na odstránenie grafitov: Nemalá suma vám vyrazí dych!

Nelegálnym grafitom odzvonilo. Jednotlivci i firmy dostanú od hlavného mesta príspevky na to, aby sa podujali na ich odstránenie. V tohtoročnom rozpočte na to v rámci poslaneckých priorít Bratislava vyčlenila balík vo výške 49 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava rozdelila príspevky na odstránenie grafitov: Nemalá suma vám vyrazí dych!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Každému žiadateľovi dá maximálne 3000 eur. Väčšiu časť sumy už mesto prerozdelilo. Hlavné mesto začalo dávať firmám či jednotlivcom príspevok na odstraňovanie nelegálnych grafitov.

Zásady prideľovania finančných príspevkov schválili mestskí poslanci koncom apríla a prvé kolo žiadostí samospráva prijímala do konca mája. Do tohto termínu ich dostalo mesto 18. „Podávali ich správcovia bytových domov, ale taktiež vlastníci bytových a nebytových priestorov i jednotlivci. Žiadali pritom rôzne výšky príspevkov, v niektorých prípadoch až vyše 12 000 eur,“ priblížila Daniela Rodinová z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

Odborná komisia v polovici júna podľa Rodinovej rozdelila celkovo 29 300 eur. „Finančné príspevky však budú žiadateľom zaslané na ich účty po uzatvorení zmluvy s mestom, po kontrole odstránenia grafitov a po predložení vyúčtovania,“ vysvetlila. Ďalší termín podávania žiadostí bol koniec júna, mesto ich dostalo deväť. „Tí, ktorí nestihli ani tento termín, môžu ešte využiť ďalšie mesiace na doručenie,“ vraví Rodinová.

V zmysle prijatých zásad môžu totiž obyvatelia podávať žiadosti o pridelenie príspevku na odstránenie grafitov dovtedy, kým sa vyčlenených 49 000 eur neminie, alebo najneskôr do 30. septembra. Žiadosti je potrebné adresovať na oddelenie životného prostredia a mestskej zelene bratislavského magistrátu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM