Rôzne

Pre výstavbu D4 a R7 uzavrú nájazd od Bajkalskej k Prístavnému mostu, linky MHD zmenia trasy

Vodiči sa musia pripraviť na ďalšie dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou nultého obchvatu Bratislavy, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

Ilustračný obrázok k článku Pre výstavbu D4 a R7 uzavrú nájazd od Bajkalskej k Prístavnému mostu, linky MHD zmenia trasy
8
Galéria
Zdroj: TASR

Od soboty 15. februára bude uzatvorený nájazd od Bajkalskej ulice smerom k Prístavnému mostu. Obmedzenia sa začnú o 10:00 hod.

Nájazdová rampa

Dôvodom dopravných obmedzení, ktoré potrvajú do nasledujúcej nedele 23. februára, je rekonštrukcia nájazdovej rampy. Obchvat buduje združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra. Koncesionárom projektu je spoločnosť Zero Bypass Limited a hlavným zhotoviteľom stavby spoločnosť D4R7 Construction. Cesta sa stavia ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt).

Presmerované linky MHD

Niektoré autobusy zmenia trasy. Linky 96 a 196 v smere na Prokofievovu po obslúžení zastávky Prievozská pôjdu priamo po Bajkalskej ulici a pred riadnou zastávkou Prístavný most odbočia vpravo ako linka 87 na ulicu Mlynské nivy, kde obslúžia zastávku Prístavný most v náhradnej polohe.

Následne budú ďalej pokračovať priamo, na kruhovom objazde na Plynárenskú, Prístavnú a Košickú ulicu, cez Most Apollo, po Dolnozemskej ceste, Gettingovej, Mamateyovej a Furdekovej ulici, kde sa od zastávky Lachova napoja na riadnu trasu. V smere Letisko/ŽST Nové Mesto pôjdu bez zmeny trasy.

„Linka 98 v smere na Jasovskú po obslúžení zastávky Mliekarenská pôjde priamo po Bajkalskej ulici a pred riadnou zastávkou Prístavný most odbočí vpravo ako linka 87 na ulicu Mlynské nivy, kde obslúži zastávku Prístavný most v náhradnej polohe. Následne pokračuje priamo, na kruhovom objazde na Plynárenskú, Prístavnú a Košickú ulicu, cez Most Apollo, po Dolnozemskej ceste, kde sa od zastávky Ekonomická univerzita napojí na riadnu trasu,“ informoval DPB s tým, že v smere OD Slimák pôjde bez zmeny.

Práce na výstavbe D4R7 napredujú
8
Galéria
Zdroj: D4R7
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM