Rôzne

Aj Bratislava podáva pomocnú ruku: Prešovu pošle 20-tisíc eur

Peniaze pomôžu ľuďom, ktorých zasiahla tragédia v bytovke na Mukačevskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Aj Bratislava podáva pomocnú ruku: Prešovu pošle 20-tisíc eur
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Nenávratnú finančnú pomoc 20-tisíc eur schválili vo štvrtok bratislavskí mestskí poslanci. Bratislavská samospráva tak chce pomôcť obyvateľom Prešova, ktorých v piatok 6. decembra zasiahla tragická udalosť – výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici.

Zrušia aj ohňostroj?

Mestská poslankyňa Elena Pätoprstá zároveň požiadala primátora Matúša Valla, aby zvážil aj zrušenie novoročného ohňostroja. Takto ušetrené peniaze mesto môže tiež venovať poškodeným obyvateľom Prešova.

Pätoprstá poukázala pritom na niektoré slovenské mestá, ktoré sa pre takéto gesto rozhodli. Vallo prisľúbil, že to zváži.

Dom čaká asanácia

Plyn v piatok na poludnie vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná.

Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila, Poškodenú bytovku čaká postupná asanácia najzničenejších podlaží, kde je aj voľným okom viditeľné, že sa rozpadávajú.

V OBRAZOCH: Desivé zábery zvnútra zhorenej bytovky v Prešove
12
Galéria
Zdroj: HaZZ Prešov

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM