MAK Krimi

Vianoční lupiči presedlali z áut na byty. Pravdepodobne ide o cudzincov

Polícia varuje obyvateľov hlavného mesta, aby zvýšili pozornosť pred zlodejmi. Počas sviatkov vykrádajú autá a byty.

Ilustračný obrázok k článku Vianoční lupiči presedlali z áut na byty. Pravdepodobne ide o cudzincov
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavská polícia eviduje zvýšený počet vlámaní do bytov. Za tri týždne mesiaca december zaznamenala už sedem prípadov, a to najmä v širšom okolí Trnavského mýta.

Krajské riaditeľstvo (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave preto vyzýva občanov na zvýšenú pozornosť a všímavosť. Informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

„Tieto prípady boli spáchané bez viditeľného násilia spôsobeného poškodením bezpečnostnej vložky na bezpečnostných vchodových dverách do bytov," priblížil hovorca. Polícia preto pripomína občanom, aby dôsledne kontrolovali, či sú vchodové dvere zatvorené, či správne doliehajú alebo či nie sú poškodené.

Polícia odporúča nevpúšťať do vchodu neznáme osoby. V prípade všimnutia si neznámeho odporúča sa mu prihovoriť. Podľa polície totiž existuje predpoklad, že páchatelia sú cudzinci neovládajúci slovenský jazyk. V prípade zaregistrovania takejto osoby je potrebné políciu ihneď kontaktovať.

„Počas dlhodobejšej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu," radí polícia s tým, že opatrnosti nikdy nie je dosť.

Vodiči v pozore

Pokojné Vianoce narúšajú v Bratislave aj lupiči, ktorí sa „venujú" aj odparkovaným autám.

Ako Dnes24 informoval už počas 1. sviatku Vianočného, Staromestská radnica varovala obyvateľov pred vykrádačmi áut v okolí Slovenského rozhlasu – celý blok bytov od Nám. slobody po Šancovú.

S určitosťou ide o organizovanú skupinu vykrádačov áut, ktorí dokážu nenásilným spôsobom vniknúť do vozidla.

„Už týždeň sme odsledovávali ich činnosť a posunuli informáciu polícii," napísal jeden z obyvateľov na facebooku mestskej časti.

„Na nešťastie bola zatiaľ akcia neúspešná a skupina zlodejov sa presunula vždy pred príchodom hliadky. Zlodeji sú nenápadní a operujú neskoro v noci, preto vyzývame ľudí na opatrnosť a upozorňujeme, aby si v aute nenechávali nič cenné, ani len drobné mince," upozorňuje Staré Mesto.

Ak uvidíte niečo/niekoho podozrivého, neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158, prípadne 112.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM