Správy Samospráva

Petržalka opäť pomáha učiteľom. Prenajala im byty

Samospráva Petržalky prenajala deväť svojich nových bytov učiteľom základných a materských škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka opäť pomáha učiteľom. Prenajala im byty
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj takto chce mestská časť motivovať pedagogických zamestnancov jej školských a predškolských zariadení. Prví nájomníci by sa mali do jednoizbových a dvojizbových bytov nasťahovať do konca júna.

„Prácu pedagógov si veľmi vážime a vzhľadom na ich nepostačujúci počet v našich školách sme sa rozhodli zvýhodniť ich poskytnutím bývania na úrovni,“ skonštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka.

Podmienky

Žiadatelia museli splniť podmienky, ktoré upravujú zásady hospodárenia s bytmi vo vlastníctve mestskej časti. Jednou z nich je napríklad povinnosť byť poberateľom čistého mesačného príjmu najmenej vo výške dvojnásobku životného minima, či nevlastniť žiadnu nehnuteľnosť. Čas nájmu nesmie prevýšiť tri roky.

Žiadosti o bývanie adresovali žiadatelia bytovému oddeleniu petržalského miestneho úradu. Zaevidované žiadosti následne prerokovala sociálna a bytová komisia, o pridelení bytov aj na základe jej odporúčaní mal rozhodnúť starosta.

Nové byty sa nachádzajú v komplexe na Ulici Ondreja Štefanka, ktorý postavili v roku 2015.

obrázok je ilustračný

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM