Správy Samospráva

Skvelá správa pre Raču! OLO tam otvára prevádzku zberného dvora

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu otvára prevádzku zberného dvora v mestskej časti Rača.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre Raču! OLO tam otvára prevádzku zberného dvora
Zdroj: TASR

Vstup je možný za dodržania opatrení Úradu verejného zdravotníctva. Obyvatelia musia mať rúško, rukavice a dodržiavať bezpečnostné pokyny personálu.

„Zberný dvor na ulici Pri Šajbách 1 bude otvorený od štvrtka (16. 4.) do 30. novembra,“ uviedla asistentka predstavenstva OLO Linda Golejová.

Nielen pre Račanov

Okrem obyvateľov Rače môžu služby zberného dvora využívať aj obyvatelia mestských častí Nové Mesto a Vajnory. Zberný dvor bude otvorený tri dni v týždni – v utorok a vo štvrtok od 11.00 do 18.00 a v sobotu od 8.00 do 15.00 s výnimkou štátnych sviatkov.

„Podmienkou vstupu je preukázanie trvalého alebo prechodného pobytu v mestských častiach Rača, Nové Mesto alebo Vajnory, prípadne preukázanie vlastníctva alebo nájmu záhrady,“ spresnila Linda Golejová. Dodala, že ďalšími podmienkami sú vyplnenie Formulára návštevníka, dodržiavanie pokynov zamestnancov zberného dvora a vstup len s vozidlom do 3,5 tony, prípadne s prívesným vozíkom maximálne do objemu jedného metra kubického.

3 vrecia

„Ročne môže obyvateľ bezplatne odovzdať objemný odpad v maximálnom objeme 150 kilogramov na osobu, maximálne tri vrecia bioodpadu zo záhrad a zelene za týždeň a roztriedený odpad ako papier, lepenka, sklo a plasty,“ uzavrela Linda Golejová s tým, že odovzdanie drobného stavebného odpadu je spoplatnené poplatkom 0,078 eura za kilogram, ktorý sa uhrádza hlavnému mestu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM