Samospráva

Máte na chodníku pred domom ľad? TU sa to dá nahlásiť

Obyvatelia Petržalky môžu problémy so schodnosťou komunikácií nahlasovať na Miestny podnik verejnoprospešných služieb.

Ilustračný obrázok k článku Máte na chodníku pred domom ľad? TU sa to dá nahlásiť
Zdroj: Dnes24.sk

Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka má na nahlasovanie podnetov nepretržitú službu na linke s mobilným číslom 0905 627 649.

„Na tento účel môžu Petržalčania využiť aj emailovú adresu zimnaudrzba@petrzalka.sk a zaslať podnet na miestny úrad mestskej časti,“ informuje samospráva. Pre ďalšie podnety je občanom k dispozícii formulár aj na stránke samotného miestneho podniku.

Posýpali aj v meste

Cesty a chodníky začali v utorok skoro ráno posypávať aj v centrálnej bratislavskej mestskej časti, čo majú na starosti Technické služby Starého Mesta. Starajú sa o takmer 180-tisíc štvorcových metrov chodníkov a 409-tisíc štvorcových metrov ciest.

Obyvatelia môžu v prípade problémov s neschodným povrchom komunikácií kontaktovať dispečing zimnej údržby, a to buď na telefónnom čísle 0904 222 055, alebo prostredníctvom emailovej adresy maros.slusny@tssm.sk.

Mestská časť má na svojej stránke zverejnený aj zoznam komunikácií na svojom území, pričom obyvateľov informuje aj o tom, či predmetná komunikácia patrí mestskej časti, hlavnému mestu alebo ide o štátnu cestu.

Nápor pacientov

Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava v utorok dopoludnia pocítili nápor pacientov s úrazmi po pošmyknutí na zľadovatených chodníkoch a cestách. Ošetrených bolo takmer 100 ľudí.

Najčastejšie boli ľahšie úrazy, ako pomliaždeniny, podvrtnutia, tržné rany, pri ktorých stačilo ambulantné ošetrenie. Výnimkou však nie sú ani zlomeniny dolných a horných končatín, úrazy hlavy a chrbtice.

Zdroj: Bratislava - Petržalka

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM