Tomáš Stupavský Hokej

Bratislava naozaj žije hokejom!

Dnes odohrali slovenskí reprezentanti prvý zápas na Majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa tento rok konajú u našich severozápadných susedov. V základnej skupine odohrá náš výber svoje zápasy v Ostrave. Podľa očakávania tribúny sú plné slovenských fanúšikov, no „našim" sa fandí aj v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava naozaj žije hokejom!
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá sveta v hokeji sa dajú označiť športovým sviatkom na Slovensku. Každý rok počas mája celá krajina žije hokejovým ošiaľom. Výnimkou nie je ani Bratislava. Preto sme sa dnes rozhodli počas zápasu slovenského výberu s Dánmi „obehať“ niekoľko tunajších podnikov a nasať atmosféru, ktorá sa nesie bratislavskými lokálmi.

Náš výber dnes nastúpil k svojmu prvému stretnutiu na majstrovstvách. V ceste za víťazstvom mu stál húževnatý severský výber z Dánska. Počas prvej tretiny sme navštívili podnik na Bajkalskej ulici a podľa očakávania bol plný. Prevádzka premietala zápas na plátne, čiže všetci návštevníci boli očami doslova nalepení na obrazovke.

Všetci poctivo fandili a sem tam sa objavilo aj klasické skandovanie Slovenskóóó!!! Publikum, zväčša mužského osadenstva, si bohužiaľ v prvej tretine nemohlo zakričať gól. No počas prvých 20 minút neprestávalo veriť v úspech slovenských hokejistov.

Ženy nedýchali

Druhú tretinu sme sa vybrali sledovať do známeho podniku na Kamennom námestí, ktorý disponuje obrovským priestorom. Stoly boli zaplnené do posledného miesta. Podnikom sa niesla dobrá a optimistická nálada z dobrého výsledku.

Bolo vidieť, že ľudia naozaj hokejom žijú. Niekedy bolo až prekvapujúce ako fanúšikovia ženského pohlavia nedýchali pri akciách nášho „mančaftu“. V druhej tretine už začali padať aj góly. Škoda, že iba do našej svätyne. Dáni vyhrali druhú tretinu 1:0, ale ani to neodradilo miestnych návštevníkov, aby prestali strácať nádej z dobrého výsledku.

Prestávku po druhej tretine sme využili na presun na Obchodnú ulicu, kde sme navštívili bar, v ktorom prevládalo najmä mladšie publikum. V spomínanom lokáli aj napriek nepriaznivému stavu vládla optimistická nálada. Všetky miesta boli obsadené a tak nám neostávalo nič iné, iba tretiu tretinu si pozrieť na „stojáka“.

Povzbudzovalo sa bez prestávky

Slovenskí hokejisti v tretej tretine prepli na vyššie obrátky, čo sa prejavilo aj v zlepšenej hre a predovšetkým v gólových štatistikách. Pri každej trefe nášho tímu do čierneho sa podnikom ozývala obrovská radosť.

Ľudia neustále slovenský výber povzbudzovali a verili, že tento zápas dotiahnu do víťazného konca. Čašníčky nestíhali obsluhovať, návštevníkom pohostinstva totiž pri dramatickom zápase vyschýnalo v hrdle.

Misky váh sa počas zápasu prikláňali raz na jednu, raz na druhú stranu. Napokon zápas skončil nerozhodne 3:3 a nasledovalo predĺženie. V tom mal náš tím niekoľko sľubných príležitostí, ale ani jednu nedokázal využiť.

O víťazstve napokon museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Po prvom premenenom trestnom strieľaní súpera začali už aj niektorí skalní pochybovať o úspechu slovenského výberu. No napokon naši hokejisti udržali pevné nervy a vďaka „benjamínkovi“ v našom „mančafte“, dokázali doviesť zápas do úspešného konca.

Po skončení zápasu bola radosť miestnych zákazníkov očividná. Niektorí si zatlieskali, iní dokonca zaspievali. Po našej návšteve bratislavských podnikov sme zistili jedno: hlavné mesto jednoznačne fandí hokeju a všetci Bratislavčania dúfajú, že náš tím sa dostane čo najďalej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM