Rôzne

Na bezpečnosť žiakov v prvý školský deň dohliadne aj mestská polícia

Polícia odporúča rodičom, aby si ešte pred prvým zvonením s dieťaťom prešli celú trasu do školy, aby to neskôr zvládlo bezpečne aj samo.

Ilustračný obrázok k článku Na bezpečnosť žiakov v prvý školský deň dohliadne aj mestská polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR

Mestskí policajti budú v pondelok (2. 9.) dohliadať na zvýšenú bezpečnosť žiakov pri prechádzaní cez cestu pred viacerými školami v Bratislave. Na bezpečnosť detí v deň začiatku školského roka by mali myslieť aj vodiči. Informoval o tom hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva.

Bezpečnosť detí

Mimo priechodu smie chodec podľa jeho slov prechádzať cez cestu len kolmo na jej os, a to aj s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel. Poznamenal, že by tak nemal donútiť vodiča zmeniť smer a rýchlosť jazdy. „Chodec sa nesmie bezdôvodne zdržiavať na ceste ani sa zastavovať. Prekonávať zábradlie a iné zábrany je zakázané,“ doplnil Pleva.

V tejto súvislosti mestská polícia apeluje aj na rodičov, aby deťom zásady prechádzania cez cestu vysvetlili. Pleva zároveň doplnil, že polícia rodičom odporúča, aby si ešte pred prvým zvonením s dieťaťom prešli celú trasu do školy, aby to neskôr zvládlo bezpečne aj samo.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM