Rôzne Správy

ZELENÚ Bratislavu zrejme tak skoro neuvidíme. COVID automat opäť prepol na oranžovú

Hlavné mesto dosahuje oproti zvyšku Slovenska oveľa vyššiu mieru zaočkovanosti proti ochoreniu COVID-19. Aj tak sa však v automate neposunulo o dve pozície k lepšiemu.

Ilustračný obrázok k článku ZELENÚ Bratislavu zrejme tak skoro neuvidíme. COVID automat opäť prepol na oranžovú
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Od pondelka 18. októbra bude na Slovensku v čiernej farbe päť okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, bude 22 okresov. Červených okresov bude 37, oranžových 15. Vláda SR na svojom štvrtkovom (14. 10.) rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Stále oranžová

Mesto Bratislava zostáva aj na budúci týždeň v rámci COVID automatu v stupni ostražitosti (oranžová farba), hoci bolo navrhované zaradiť ho do fázy monitoringu (zelená farba).

Ministerstvu zdravotníctva to odporučil regionálny hygienik Bratislavského kraja. Poukázal pritom na tunajšiu pandemickú situáciu, ktorá má zhoršujúcu sa tendenciu, a matematicky neuspokojivé epidemiologické parametre zodpovedajúce až červenej fáze v rámci COVID automatu. Vyplýva to z hodnotenia COVID automatu pre 18. až 24. október.

„Tiež bral do úvahy veľmi úzke funkčné a intenzívne prepojenie so susednými ‚oranžovými‘ okresmi v Bratislavskom kraji (Malacky, Pezinok, Senec) a vysokú dynamiku pohybu obyvateľstva medzi jednotlivými okresmi kraja,“ píše sa v odôvodnení, ktoré poskytlo ministerstvo zdravotníctva.

Regionálny hygienik hľadel aj na vysokú spoločenskú aktivitu v hlavnom meste a tiež veľmi vysoký počet školských zariadení v bratislavských okresoch.

Ktorý okres Bratislavského kraja je na tom najhoršie? Čítajte na ďalšej strane.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM