Rôzne

Bratislavčanom bude opäť verejne k dispozícii oznam pohrebných obradov

Verejnosť znovu získa informácie o pohrebných obradov na pietnych miestach, ktoré spravuje Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanom bude opäť verejne k dispozícii oznam pohrebných obradov
19
Galéria
Zdroj: TASR

Obnovenie zverejňovania informácií o obradoch sa podarilo po vyriešení zverejňovaním takýchto informácií v súlade s pravidlami GDPR.

Súhlas so zverejnením

„Zoznam obradov, ktorých objednávatelia udelili súhlas so zverejnením údajov, bude možné nájsť na vývesných miestach priamo na cintorínoch, bratislavskom krematóriu a tiež na našom webe,“ informoval riaditeľ Marianum Boris Šramko.

„Budeme zverejňovať obrady v aktuálny i v nasledujúci deň. Samozrejme, obrady, pri ktorých objednávateľ nedal súhlas na zverejnenie údajov, v zozname nebudú,“ spresnil riaditeľ

Prví na Slovensku

V minulosti zverejňovanie zastavili v máji 2018 po nadobudnutí účinnosti zákona o ochrane osobných údajov. Predtým ako prví na Slovensku od roku 2008 zoznam zverejňovali aj na internete ak s tým súhlasili pozostalí. Oznam obsahoval meno, priezvisko, vek zosnulého a čas a miesto poslednej rozlúčky.

Marianum spravuje, udržiava a prevádzkuje 18 cintorínov a krematórium. Vedie aj digitálnu evidenciu hrobových, urnových a hrobkových miest vrátane grafického zobrazenia pohrebísk.

Ročne zabezpečuje asi 1 500 pohrebných obradov a 3 000 kremačných obradov a robí ich aj pre súkromné pohrebné služby.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM