Adriana Banásová Rôzne

Bratislava má nové Športovo-zábavné centrum pre deti, otvorenie prišli podporiť známe osobnosti

V našom hlavnom meste dnes otvorili nové centrum pre rodičov s deťmi, ktoré je situované v blízkosti letiska v budove Aircraft Sporthouse. Na otváracom ceremoniály nechýbali osobnosti ako tenistka Dominika Cibulková, moderátorka Marianna Ďurianová či futbalista Róbert Vittek.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má nové Športovo-zábavné centrum pre deti, otvorenie prišli podporiť známe osobnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Napriek tomu, že organizátori začali s plánovaním otváracieho dňa až v stredu, všetko dopadlo podľa predstáv. „Všetky osobnosti, ktoré sme pozvali prišli,“ uviedol majiteľ centra Marek Krajčík.

Známe tváre doplnili aj olympionici Samuel Piasecký a Viera Gbúrová.

„Centrum sme zakladali preto, lebo na Slovensku nie je nič poriadne. Kvôli tomu sme obehli kus sveta a našli také veci, ktoré sú podľa nás tie najlepšie. Celému tomu sme dali myšlienku a koncept, čo nebýva v tunajších centrách nikde, dokonca ani v strednej Európe.“ doplnil Krajčík.

Medzi atrakciami sú trampolíny, nafukovacia športová dráha, prekážkové ihrisko, tobogany a mnohé ďalšie. Centrum ponúka aj dve nové atrakcie – sánkovanie na špeciálnych kolesách na umelej tráve a šmýkanie sa po ľadovej hore s 10-metrovou nerezovou šmýkačkou.

Ako uvádzajú sami zakladatelia – centrum vzniklo preto, aby sa deti mali kde „vyblázniť" a aby všetky zábavné aktivity s nimi mohli absolvovať aj ich rodičia, čomu je prispôsobená aj hmotnosť.

„Sánkarská dráha má hmotnosť asi do päť alebo desať tisíc, trampolíny približne do 120kg,“ povedal Kajčík.

O bezpečnosť detí sa počas zábavy budú starať 2 recepčné a animátorky. Najrizikovejšími atrakciami sú trampolíny, kde podľa slov majiteľov hrozí zrážka detí v prípade, že bude na jednej trampolíne naraz skákať viac ako jedno dieťa. Ostatné atrakcie sú z hľadiska štatistiky údajne bezpečné.

Dobré ohlasy zo strany osobností

Na nové centrum pozitívne reagovali aj známe osobnosti. „Prišiel som toto centrum podporiť preto, lebo mám deti a pozitívny vzťah k deťom. A viem, čo majú deti rady. Navštevoval som podobné centrá, ale toto je v niektorých veciach veľmi výnimočné,“ skonštatoval Róbert Vittek.

„Prišla som sem v mene nadácie Aby hviezdy nehasli. Podporujeme skôr ten opak, ľudí, ktorí sa už nemajú tak dobre, ale urobili niečo pre Slovensko, boli úspešní a známi a reprezentovali našu krajinu. Som rada, že som mohla túto nadáciu prvýkrát zaangažovať aj medzi detičky. Nechodím po takýchto zariadeniach po Slovensku, takže neviem, či také niečo ešte je, ale mne osobne sa tu veľmi páči,“ uviedla tenistka Dominika Cibulková.

Kapacita centra je spolu s rodičmi 220 ľudí, priestory však umožňujú aj väčší počet. „Nechceme, aby to bolo preplnené ako v iných centrách,“ dodal na záver Krajčík.

Otvorenie nového centra pre deti
15
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM