Správy

Bratislava má najlepšiu webovú stránku zo všetkých samospráv

V rámci Medzinárodného kongresu ITAPA, ktorý sa koná v dňoch 11. a l2. novembra v Bratislave a venuje sa informačným technológiám vo verejnej správe, vyhodnotili dnes celoslovenskú súťaž o Zlatý erb 2014.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má najlepšiu webovú stránku zo všetkých samospráv
Zdroj: TASR

Udelené boli tri hlavné ceny. V kategórii najlepšia internetová stránka obcí zvíťazila obec Ľubica, najlepšiu stránku spomedzi krajov má Prešovský samosprávny kraj, najlepšiu stránku miest a mestských častí má hlavné mesto Bratislava. V rámci špeciálnych cien najlepšiu elektronickú službu samospráv ponúka mesto Prešov a najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv má mesto Trnava.

Cenu za najvýznamnejšiu osobnosť pri presadzovaní informatívnych technológií v slovenských samosprávach získal generálny sekretár Únie miest Slovenska Marián Minarovič. Hlavnú cenu Grand Prix Zlatý erb 2014 v rámci kompletného hodnotenia získalo hlavné mesto Bratislava, ktoré po roku vystriedalo Banskú Bystricu. Hlavné mesto získalo nomináciu na medzinárodnú súťaž Eurocrest. Ceny oceneným samosprávam odovzdali podpredsedovia Národnej rady SR Erika Jurinová a Ján Figeľ.

Ako priblížil Marián Minarovič z ÚMS, ktorá je jedným z vyhlasovateľov súťaže ZlatyErb.sk, jej hlavným cieľom je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí. Súťažiaci sú samosprávne kraje, mestá, mestské časti a obce SR.

Predmetom súťaže sú ich oficiálne webové stránky a elektronické služby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM