Rôzne Správy

Bratislava je večer ako mesto duchov. Čo sa mení pre nasledujúci týždeň?

Bratislava je stále v bordovom pásme COVID automatu, no i tak sa sprísňujú podmienky vychádzania.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava je večer ako mesto duchov. Čo sa mení pre nasledujúci týždeň?
11
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Podľa celonárodných kritérií he celé Slovensko čierne, no Bratislava sa predsa len drží trochu lepšie ako tie najhoršie okresy. Sme v bordovom pásme.

Podmienky

Znamená to, že materské, základné aj stredné školy sa otvárajú na základe odporúčania regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Niektoré samosprávy sa školy rozhodli otvoriť, iné naopak, po tom, čo ich mali minulý týždeň otvorené, teraz nebudú.

Na cestu do práce potrebujeme negatívny test nie starší ako sedem dní.

Pre celé Sĺovensko však platí nočný zákaz vychádzania s prísnejším režimom v čase od 20:00 hod. do 01:00 hod. a pri nevyhnutnosti cestovať do práce je potrebné sa preukázať potvrdením od zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce.

„Zavádza sa povinnosť nosiť respirátor FFP2 od 8. marca 2021 v obchode a v hromadnej doprave a od 15. marca 2021 aj vo všetkých interiéroch (okrem domácnosti),“ pripomína portál korona.gov.

Nákupy dôchodcov

Od pondelka (8. marca) sa ruší výnimka, ktorá povoľuje pozitívnym na covid-19 vychádzať z domu na akýkoľvek účel vrátane vstupu do predajní okrem odôvodnenej návštevy lekára a lekárne. Navyše, policajtov uvidíme v uliciach oveľa častejšie.

„Vo vyhradených hodinách pre dôchodcov budú môcť nakupovať aj zdravotne postihnuté osoby a ich sprievod na základe preukazu ZŤP a preukazu asistenta,“ upozorňujú kompetentní.

Pandémia v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM