Rôzne Správy

Bratislava je v COVID automate červená. Čo nás čaká najbližšie dni?

Od pondelka 15.februára a v Bratislave riadime podľa regionálnych indikátorov, ktoré sú pre jednotlivé okresy rozdielne.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava je v COVID automate červená. Čo nás čaká najbližšie dni?
Zdroj: Ministerstvo školstva SR

Stihli ste sa tento týždeň otestovať? Ak nie, rýchlo to napravte. Aj na cestu do práce totiž potrebujete negatívny test, najviac 7 dní starý.

Bordová Bratislava

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že podľa celonárodných kritérií je síce celé Slovensko čierne, no od pondelka sa riadime podľa regionálnych kritérií COVID automatu. Bratislava je bordová, čiže je v treťom stupni ohrozenia. Patria tam mestá a obce, kde pribudlo za ostatných 7 dní 2 400 až 4 000 infikovaných.

Ak máme 7-dňový alebo mladší negatívny antigénový alebo PCR test, môžeme ísť do práce. Avšak, ak je to možné, máme radšej pracovať z domu.

Bez testu

Potvrdenie o teste nepotrebujeme, ak sme zaočkovaní obidvomi dávkami vakcíny a ubehlo už 14 dní od podania druhej dávky. Výnimku majú takisto tí, ktorí v uplynulých 90-tich dňoch prekonali ochorenie Covid-19.

„Potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19 na cestu do prírody NEPOTREBUJETE v rámci okresu. Povolené budú aj cesty do prírody aj do iných okresov (nie však čiernych), avšak tu sa už budú musieť vedieť ľudia preukázať testom s negatívnym výsledkom. Potvrdenie o negatívnom teste nie je potrebný pri individuálnom športovaní,“ píše Ministerstvo zdravotníctva na svojom facebooku.

Školy

Stále platí zákaz stretávanie sa s inými ľuďmi, ako sú členovia našej domácnosti. Akékoľvek party alebo posedenia na chatách sú teda vylúčené.

„V okresoch, ktoré sú v čiernej fáze, sa školy zatvoria, či neotvoria. V bordových regiónoch má regionálny hygienik zhodnotiť, či je situácia vhodná, aby deti nastúpili do školy. Rodičia sa môžu zároveň slobodne rozhodnúť, či svoje dieťa dajú do školy alebo bude pokračovať v dištančnom vzdelávaní,“ dodáva ministerstvo.

PODĽA CELONÁRODNÝCH KRITÉRIÍ COVID AUTOMATU JE CELÉ SLOVENSKO STÁLE V ČIERNEJ FÁZE Regionálne indikátory však pre...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Tuesday, February 9, 2021

Pandémia v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM