Správy Samospráva

Bratislava je na sneh a mráz pripravená. Cesty budú zjazdné a chodníky priechodné

Počasie v meste je neustále monitorované. Technika aj ľudia sú v 24-hodinovej pohotovosti a na výzvu dispečingu magistrátu ihneď vyrazia na zásah.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava je na sneh a mráz pripravená. Cesty budú zjazdné a chodníky priechodné
10
Galéria
Zdroj: TASR

Na Slovensko prišlo mrazivé počasie, ktoré na viacerých miestach Slovenska prinieslo aj výdatné sneženie. Bratislave by zatiaľ podobný scenár hroziť nemal, ale aj tu sa výrazne ochladí a očakávajú sa snehové zrážky.

Mesto je pripravené

„Na základe predpovedí počasia na predĺžený a sviatočný víkend, na ktoré avizujú výraznejšie mrazy, sa hlavné mesto pripravilo na prípadný nutný výjazd posypovej techniky. Na zabezpečenie zjazdnosti komunikácií je pripravených 11 sypačov s pluhom do 4 t, 43 sypačov s pluhom nad 4 t, 1 snehová fréza a 86 ručných pracovníkov,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa magistrátu Ivana Skokanová.

Technika, ako aj ľudia, sú v 24– hodinovej pohotovosti a na výzvu dispečingu magistrátu sú pripravení vyraziť ihneď k zásahu.

Koordináciu prác zabezpečuje 24-hodinový dispečing Hlavného mesta SR Bratislavy s dvomi dispečermi. Na kontrolu zjazdnosti komunikácií sú vybavení novým vozidlom s pohonom 4×4.

Posýpať budú aj preventívne

Hlavné mesto neustále sleduje vývoj počasia a v prípade zlých poveternostných podmienok je pripravené okamžite vyslať vozidlá a pracovníkov do terénu na zabezpečenie zjazdnosti ciest či na čistenie verejných priestranstiev (chodníkov, priechodov pre chodcov, schodov a pod).

Aj počas tejto sezóny sú počas nepriaznivého počasia rozmiestnené sypače pred ohláseným snežením v jednotlivých kritických rajónoch, čo umožňuje rýchlejšie zásahy techniky priamo v teréne. Mesto je pripravené aj na preventívny posyp krízových miest, vďaka ktorému sa v prípade zrážok roztopia námraza a prvé milimetre napadnutého snehu.

Ak chcete upozorniť na problémy zjazdnosti ciest, neváhajte a využite kontaktné údaje mestského dispečingu:

02/59 356 761

0902 985 887

0903 985 906

dispecing@bratislava.sk

Foto od čitateľov: Zasnežená Bratislava
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM