Rôzne Správy

V MHD sa nám bude jazdiť príjemnejšie. Pribudnú moderné mini autobusy

Dopravný podnik Bratislava (DPB) podpísal zmluvu na nákup nových autobusov do ôsmich metrov.

Ilustračný obrázok k článku V MHD sa nám bude jazdiť príjemnejšie. Pribudnú moderné mini autobusy
Foto: t s / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Minibusy nahradia dosluhujúce staré minibusy. Výsledkom súťaže je rámcová zmluva na osem nových autobusov určených najmä do rezidenčných a kopcovitých častí, napríklad Horský park, Kramáre a Koliba, kde je limitovaná prejazdnosť komunikácií.

„Časť nových minibusov bude DPB prevádzkovať najmä na linkách 44 a 147 a využitie ďalších vozidiel bude závisieť od rozširovania dopravnej obsluhy,“ spresnil vedúci odboru marketingu a komunikácie Matej Michlík.

Kapacita

Vozidlá majú celkovú kapacitu 32 cestujúcich, z toho 14 sediacich osôb. Sú nízkopodlažné a ich pohon zabezpečuje agregát s najprísnejšou emisnou normou Euro 6d. Disponujú klimatizáciou celého priestoru, kamerovým systémom so záznamom i vzdialeným prístupom, osemstupňovou automatickou prevodovkou, WiFi a USB nabíjačkami. Bezbariérový prístup vďaka výklopnej plošine má zjednodušiť nastupovanie cestujúcim so zníženou pohyblivosťou.

„Výsledná cena jedného vozidla, 138.740 eur bez DPH, je o 52.000 eur nižšia ako ponúkaná cena v predchádzajúcej súťaži na osemmetrové vozidlá, ktorá bola zrušená pre nesplnenie podmienok účasti,“ uviedol Matej Michlík. Prvé štyri kusy vozidiel budú podľa dopravcu pravdepodobne dodané už tento rok.

obrázok je ilustračný

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM