Rôzne

Polícia zaistí bezpečný odchod na prázdniny

Bratislavská dopravná polícia posilnila svoje hliadky pre blížiace sa školské jarné prázdniny.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zaistí bezpečný odchod na prázdniny
Zdroj: TASR

Polícia očakáva, že mnoho rodín s deťmi bude tráviť prázdniny mimo hlavného mesta a po bratislavských cestách bude jazdiť viac áut.

„Dopravní policajti sú pripravení dohliadať na bezpečný presun malých a dospelých účastníkov cestnej premávky i počas takýchto udalostí,“ zverejnila polícia s tým, že dohliadať budú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na vybraných úsekoch a hlavných cestných ťahoch.

Zvýšte pozornosť

Vodičom i rodičom, radí aby zvýšili pozornosť na miestach, kde je možné predpokladať pohyb detí. Taktiež, aby sa počas jazdy venovali bezpečnej jazde a nie telefonovaniu.

„Buďte zodpovední nielen voči sebe, ale aj malým pasažierom v aute. Nezabudnite ich bezpečne pripútať do autosedačky (podsedáku). Počas jazdy majú všetci pasažieri povinnosť byť pripútaní bezpečnostným pásom,“ uviedla polícia. Apeluje na dodržiavanie dopravných predpisov a pravidiel a na dodržiavanie rýchlosti.

Jarné školské prázdniny budú v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji trvať od pondelka 17. februára do piatka 21. februára. Školské vyučovanie sa v týchto krajoch opäť začne v pondelok 24. februára.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM