Nina Táborská Rôzne

Bratislavské letisko na leteckej mape sveta! Priame spojenie do Dubaja využili prvé desiatky cestujúcich

Bratislava má priame letecké spojenie do Dubaja a späť. Na Letisku M. R. Štefánika v utorok slávnostne inaugurovali let spoločnosti flydubai, ktorá bude spájať slovenské hlavné mesto s Dubajom v Spojených arabských emirátoch. V roku 2013 prepravila spoločnosť flydubai 6,82 milióna pasažierov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské letisko na leteckej mape sveta! Priame spojenie do Dubaja využili prvé desiatky cestujúcich
Zdroj: TASR

Leteckú linku už od 6. decembra využili prvé desiatky cestujúcich. Nové spojenie považuje Stanislav Bujnovský z Letiska M. R. Štefánika za úspech. „Ide o prvé priame letecké spojenie z Bratislavy do Dubaja,“ zdôraznil na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave. Ghaith Al Ghaith zo spoločnosti flydubai doplnil, že dopravca otvoril tento týždeň päť nových liniek. Celkovo spoločnosti v roku 2014 pribudlo 23 nových spojení.

V priebehu decembra sa lieta z Bratislavy do Dubaja dvakrát do týždňa, v januári to bude trikrát týždenne. A to v utorok, stredu a v sobotu. Let z Bratislavy do Dubaja trvá 5 hodín a 30 minút, let z Dubaja do Bratislavy 6 hodín a 10 minút.

V roku 2013 prepravila spoločnosť flydubai 6,82 milióna pasažierov. Dopravca lieta od roku 2009, má 42 lietadiel a prevádzkuje linky do viac ako 85 miest v 45 krajinách Stredného východu, Golfského zálivu, Afriky, Kaukazu či Strednej Ázie, Európy a Indie.

Táto linka však nie je jediná, ktorá pribudla na Bratislavskom letisku. Rakúska letecká spoločnosť Niki, dcérska firma leteckého prepravcu airberlin, minulý týždeň oznámila, že začne od apríla 2015 lietať z Bratislavy do Bruselu, na Malorku a pribudne aj najkratšie spojenie medzi dvoma krajinami na svete a to z Bratislavy do Viedne. Viac sa dočítate TU.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM