Webnoviny - Rôzne

Borguľa chce Staré Mesto viesť manažérsky

Kandidát na starostu bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Martin Borguľa ponúka pracovitosť, húževnatosť, komunálnu skúsenosť a manažérsky prístup.

Borguľa kandiduje za koalíciu Smer-SD – Most-Híd – Strana zelených Slovenska. Edita Pfundtner zo strany Most-Híd nevidí nič výnimočné v tom, ak sa na miestnej úrovni vytvárajú koalície, ktoré nekopírujú vládnu koalíciu.

„Nie je tajnosťou, že keď sme rokovali s koaličnými partnermi vo vláde, naša strana nedostala taký priestor, ktorý by jej prináležal na základe výsledkov v parlamentných voľbách,“ uviedla Pfundtner. Robert Kaliňák zo Smeru-SD si tiež myslí, že veľká politika nepatrí na miestnu úroveň.

Volebný program Martina Borguľu má 11 bodov – bezpečnosť, parkovanie, doprava, zeleň, čistota, zdravotníctvo, služby dôchodcom, rodiny s deťmi, dobré hospodárenie, nová výstavba a rekonštrukcie a tradičné trhovisko.
„Mojou snahou je vrátiť na úrad rozum a hospodárne financovanie,“ uviedol Borguľa. Chce presunúť čo najviac policajtov do ulíc a doplniť kamerový systém na všetky potrebné miesta. Mestská polícia sa má podľa neho venovať najmä oblastiam so zvýšenou kriminalitou. Borguľa oceňuje aj nový parkovací systém, chce ho však zdokonaliť tak, aby umožňoval krátkodobé parkovanie a aby sa k obyvateľom Starého Mesta dostali aj príbuzní, záchranka či služby. Chce zaviesť do každej domácnosti istý počet stieracích kariet, ktoré umožnia parkovať na území Starého Mesta aj obyvateľom iných mestských častí. Borguľa má v pláne prehodnotiť aj dopravu v uliciach. Dezolátny stav chodníkov a ciest by sa podľa neho dal vyriešiť harmonogramom rekonštrukcií chodníkov. Kandidát koalície Smer-SD – Most-Híd – Strana zelených Slovenska tiež trvá na tom, aby sa zdravotná starostlivosť vrátila späť na Bezručovu ulicu, podporujú ho v tom aj občania petíciou s 5 000 podpismi. V prípade úspešnej kandidatúry plánuje taktiež zriadiť novú bytovú komisiu pozostávajúcu minimálne z 12 členov, ktorými budú miestni poslanci a členovia občianskeho združenia Právo na bývanie. Borguľa chce taktiež zrevitalizovať Malý trh, ktorý ma byť predajným miestom, ale aj miestom pre oddych a posedenie pri káve.

Zdroj: SITA, WEBNOVINY.SK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM