Aktualizované Správy

Bonapárty podporili bojovníci proti korupcii. Majú sa Kaliňák a Fico báť?

Deviate pokračovanie demonštrácií nazvaných Protesty proti zlodejom v politike sa od 18.00 koná tradične v Bratislave. K hlavnému mestu sa tentoraz pridáva Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Bonapárty podporili bojovníci proti korupcii. Majú sa Kaliňák a Fico báť?
Zdroj: TASR

Celé leto trvajúce protesty namierené proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi a premiérovi Slovenska Robertovi Ficovi prebiehali aj tento pondelok v Bratislave na Radvanskej pri bytovom komplexe Bonaparte. V ňom býva práve predseda strany Smer-SD Fico.

PREČÍTAJTE SI: Procházkov pád. Pred časom kandidát na premiéra v slovenskej politike končí

Pätica bojovníkov proti korupcii

Organizátori podujatia, strany SaS a OĽaNO, prostredníctvom Facebooku hlásili, že sa pred ľudí postaví pätica bojovníkov proti korupcii. Tá je aj ústrednou témou týchto podujatí, keďže opozícia Kaliňákovi vyčíta, že mal kšeftovať s podnikateľom Ladislavom Bašternákom podozrivým z daňových podvodov.

Na pódiu v hlavnom meste sa objavili aj držitelia ocenenia Biela vrana a Radu Ďurka Langsfelda Ján Mičovský (OĽaNO-NOVA), Magdaléna Kovačovičová, Alan Suchánek (OĽaNO-NOVA), Ľubica Lapinová, Milan Lichý a Ján Marosz z občianskeho združenia Proti korupcii. Posledný menovaný šéfovi strany Most-Híd Bélovi Bugárovi odkázal, že namiesto toho, aby bojoval proti korupcii, radšej kryje Kaliňáka. Na náladu hrala kapela YPS.

Alan Suchánek, jeden z tých, ktorí upozornili na kauzu CT, prítomných vyzval, že „ak premiér do 15. septembra Kaliňáka neodvolá, tak navrhujem generálny protest na 16. septembra. A aby sa nás zišlo aspoň 50-tisíc. Musí nás byť veľa. Pozvite všetkých svojich kamarátov a slušných ľudí!" Pondelkovej akcie v Bratislave sa zúčastnilo niečo okolo 1100 ľudí.

Šéf SaS Richard Sulík sa pred zúčastnenými spýtal predsedu OĽaNO Igora Matoviča, „čo by robil, keby našiel v kancelárii hada“. Do pozornosti tak dal informáciu o tom, že predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) mal vo svojej kancelárii užovku. „Ak by som bol predseda Národnej rady a trpel nedostatkom pozornosti, dal by som si ho tam sám,“ odpovedal Matovič.

PREČÍTAJTE SI: Kňažko na protestoch proti Ficovi a Kaliňákovi: Don Corleone bol hlupák, mal založiť Smer!

Výzva na sociálnej sieti

SaS a OĽaNO už niekoľko týždňov vyzývajú na sociálnej sieti ľudí, aby opätovne vyšli do ulíc tvrdiac, že „Bašternák predal Kaliňákovi firmu o 600-tisíc eur lacnejšie a šéf rezortu vnútra na oplátku zakryl jeho daňové podvody, pričom je stále na svojom poste. Premiér Fico, ktorý stále drží Kaliňáka vo funkcii, aj naďalej býva v dome postavenom z daňových podvodov a od Bašternáka prijíma mesačne „dar“ 4.500 eur.“ Organizátori demonštrácie tvrdia, že do kauzy je zapletený aj bývalý minister Počiatek a viacerí prokurátori a vyšetrovatelia.

Opozičná strana Obyčajní ľudia a Nezávislé osobnosti navyše informuje, že jej poslanci precestujú s petíciou za odvolanie Roberta Kaliňáka päťdesiat najväčších slovenských miest.

Podpora od Popradu

Do ulíc vyšli aj približne štyri stovky Popradčanov, akcia bola zvolaná na Námestie sv. Egídia, začalo sa o 18.00. Pred demonštrantov sa postavili známe osobnosti politického i verejného života ako Grendel, Mihál, Verešová, Žarnay, Galko, Fecko, Kozelová, Sopko, Lukáč a Laurenčík. O hudobnú vložku sa postaral Otto Kollman.

Protesty proti zlodejom v politike IX.
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM