Správy

Blíži sa Račianske vinobranie 2014

Tradičné Račianske vinobranie znamená nielen stánky s vínom, burčiakom, jedlom a remeselnými výrobkami. Lákadlami sú aj vystúpenia skupín HEX, Vidiek, Andrej Šeban Band či SĽUK.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Račianske vinobranie 2014
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročné Račianske vinobranie sa v uliciach bratislavskej Rače uskutoční od piatka 12. septembra do nedele 14. septembra. Najväčším lákadlom bude tento rok najmä pestrý program, v rámci ktorého vystúpi v súčasnosti jedna z najpopulárnejších skupín HEX, ale aj Vidiek, Andrej Šeban Band či obľúbení Belasí.

Hlavný program sa bude konať v čiastočne vynovenom račianskom amfiteátri. „Termín ukončenia celej rekonštrukcie je až v máji budúceho roka, čiže práce je tu ešte veľa. Na vinobraní budú návštevníci vidieť len malú časť rekonštrukcie a opráv, ktorými náš amfiteáter prechádza,“ povedal starosta mestskej časti Rača Peter Pilinský.

Okrem spomínaných hudobných celkov si návštevníci budú môcť pozrieť aj SĽUK, Jožka Černého s cimbalovkou a až do polnoci budú mať možnosť zabávať sa na tradičnej Oldies párty Rádia VIVA. „Na návštevníkov budú, samozrejme, čakať stánky s vínom, burčiakom, jedlom aj remeselnými výrobkami, ktoré sa budú tiahnuť po ulici Barónka, ďalej po Alstrovej ulici, na Námestí Andreja Hlinku. Kolotoče budú tak ako po minulé roky na Rustavelliho ulici. Tento rok sa v rámci vinobrania bude krstiť nová kniha o Rači, krstnými rodičmi budú herečka Eva Krížiková a operný spevák Martin Babjak,“ priblížila Eva Miklánková z Miestneho úradu v Rači.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM