KAW Správy Samospráva

Bitka o ohnisko: Opekačka láka mnohých obyvateľov Vrakune. Pribudnú ďalšie miesta?

Niektorí ľudia sú tolerantní a zoberú k ohnisku aj iných. Opekajú si vedľa seba a môžu tu vzniknúť nové priateľstvá. Viackrát sa však pri ohnisku "rozhorí" aj konflikt.

Ilustračný obrázok k článku Bitka o ohnisko: Opekačka láka mnohých obyvateľov Vrakune. Pribudnú ďalšie miesta?
Zdroj: Amazing Bratislava

Verejné ohnisko vo vrakunskom lesoparku je magnetom pre mnohých obyvateľov mestskej časti. Veď kto by si nechcel v príjemnom prostredí v tieni stromov a v blízkosti detských preliezačiek užiť sobotnú párty či len tak opiecť s deťmi špekáčik.

Ohnisko sa rezervovať nedá

Ohnisko je veľké, zmestí sa tam viac ľudí naraz. Reč je však o tolerantných ľuďoch, ktorí znesú pri sebe aj susedov, ktorých ešte nepoznajú. To je však neraz kameňom úrazu.

Po uplynulom víkende sa rozpútala na sociálnej sieti živá diskusia o tom, ako a či sa dá altánok s ohniskom zarezervovať.

„Rezerváciu nerobíme, lebo by to bolo technicky nemožné. Čiže platí – kto skôr príde, ten ohnisko užíva. Ale keďže sme všetci slušní ľudia, tak sa vždy dá dohodnúť s užívateľmi,“ odpisuje nespokojným obyvateľom starosta Vrakune Martin Kuruc.

Niektorí ľudia sú tolerantní a zoberú k ohnisku aj iných. Opekajú si vedľa seba a môžu tu vzniknúť aj nové priateľstvá tak, ako by to v rámci komunitného života v mestskej časti malo byť.

Máte svoj tip?

„Rozumiem každému, kto si chce opekať, grilovať a nemá kde. Preto sme to umožnili na dvoch ohniskách v lesoparku, aby boli ľudia spokojní. Je pravda, že každý rok prichádza k rôznym konfliktom medzi ľuďmi, či už kvôli tomu, že sa hádajú, kto skôr prišiel, alebo im smrdí dym alebo vadí krik, prípadne podgurážení opekači,“ dodáva Martin Kuruc.

Vrakunská samospráva sa chystá problém s miestami pri ohnisku aspoň čiastočne vyriešiť tým, že vybuduje ďalšie dve až tri miesta na opekanie. „Ak máte tip, tak sem s ním,“ vyzýva starosta obyvateľov Vrakune a konštatuje, že „druhý problém je naozaj len o nás ľuďoch, či sa vieme dohodnúť a prispôsobiť“. „Posledný problém sa dá vyriešiť častejšou kontrolou celého lesoparku MsP,“ pripomína starosta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM