Samospráva

Bikesharing v Bratislave bude 'megavec', bude aj dosť bicyklov?

Do systému, ktorý umožní od leta v Bratislave zdieľať verejné bicykle, sa už zaregistrovalo vyše 1700 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Bikesharing v Bratislave bude  'megavec', bude aj dosť bicyklov?
Zdroj: TASR

Do systému, ktorý umožní od leta v Bratislave zdieľať verejné bicykle, sa už zaregistrovalo vyše 1700 ľudí. „Ak do toho rátame i fakt, že predbežný záujem signalizovalo okolo 25-tisíc ľudí, vyzerá to, že bikesharing v Bratislave bude ‚megavec‘,“ povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal v relácii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV.

Systém sa bude rozširovať

Na otázku, či 750 bicyklov, ktoré budú v prvej fáze prostredníctvom 90 staníc k dispozícii, nebude napokon málo, reagoval slovami, že niečo také si aj želá.

„Budeme mať tak možnosť doplniť ich a postupne rozšíriť celý systém o ďalšie stanice a ďalšie trasy,“ povedal. V pilotnej prevádzke budú rozmiestnené dokovacie stanice a bicykle v štyroch najväčších mestských častiach – Petržalke, Ružinove, Starom a Novom Meste. "Bicykle majú čip, prostredníctvom ktorého bude možné sledovať, kde sú najvyužívanejšie a podľa toho efektívne riadiť aj počet bicyklov na jednotlivých staniciach,“ ozrejmil primátor, ktorý ocenil aj užívateľskú jednoduchosť systému od registrácie na webe Slovnaft BAjk až po samotné využitie bicyklov.

Teší sa, že po dôkladnej príprave sa podarí spustiť systém do praxe, veľmi si pritom váži vklad súkromného partnera, ktorý bude systém prevádzkovať a z väčšej časti ho aj financuje.

„Do projektu dal 1,5 milióna eur, čo naozaj nie je málo, mesto pridalo ďalších 500-tisíc,“ pripomenul Nesrovnal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM