Rôzne

Bikesharing na začiatku letných prázdnin nespustia. Službu treba doladiť

Služba bikesharing má v Bratislave ponúknuť 750 verejných bicyklov na 90 dokovacích staniciach v mestských častiach Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov a Petržalka.

Ilustračný obrázok k článku Bikesharing na začiatku letných prázdnin nespustia. Službu treba doladiť
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Na začiatku letných prázdnin mala byť v Bratislave spustená služba požičiavania bicyklov – bikesharing, avizovalo to hlavné mesto i spoločnosť Slovnaft. Tí si však po internom testovaní služby vyžiadali čas na jej doladenie. Bikesharing chcú zaviesť postupne počas leta. Informoval o tom hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Testovanie systému

V rámci zavedenia novej európskej smernice na ochranu osobných údajov GDPR sa partneri projektu takisto rozhodli pre dodatočné bezpečnostné opatrenia pri správe systému. Zároveň pracujú s novými podnetmi cyklistických organizácií a budúcich užívateľov na umiestnenie dokovacích staníc. Už predstavená mapa systému sa tak ešte počas pilotnej prevádzky doplní o nové miesta.

„Službu Slovnaft BAjk spustí hlavné mesto v spolupráci so Slovnaftom počas letných mesiacov. Spočiatku pôjde o testovanie systému v uliciach Bratislavy s vybranými užívateľmi zo spoločnosti Slovnaft, zamestnancami magistrátu a vybranými užívateľmi z verejnosti,“ povedal Molnár.

Počas pilotnej fázy projektu, ktorá bude trvať rok, sa bude využívanie jednotlivých staníc vyhodnocovať. Predpokladá sa, že systém sa na základe výsledkov používania a podnetov od verejnosti môže rozšíriť o nové stanice alebo sa upraví počet bicyklov už na existujúcich.

Bikesharing

Služba bikesharing má v Bratislave ponúknuť 750 verejných bicyklov na 90 dokovacích staniciach v mestských častiach Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov a Petržalka.

Dokovacie stanice už pokrývajú niektoré dopravné uzly ako napríklad Trnavské mýto, križovatku Trnavská-Bajkalská či Ovsište v Petržalke. Taktiež aj jazero Štrkovec v Ružinove, Námestie slobody alebo Hodžovo námestie. Náklady hlavného mesta na vybudovanie bikesharingového systému sú pol milióna eur a spoločnosti Slovnaft 1,5 milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM