Rôzne Správy

Niektorým predplatným cestovným lístkom predĺžia platnosť. Nie však automaticky

Čo so zakúpenými predplatnými cestovnými lístkami? Mnohí ich nevyužívajú, sedia totiž doma.

Ilustračný obrázok k článku Niektorým predplatným cestovným lístkom predĺžia platnosť. Nie však automaticky
Zdroj: TASR

Niektoré lístky v rámci Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja budú mať predĺženú platnosť. Týkať sa to má 90-dňových, 365-dňových a žiackych 365-dňových predplatných cestovných lístkov.

Nie všetky

„Prijaté opatrenia, ktoré majú za cieľ spomaliť šírenie koronavírusu SARS-CoV-2, výrazne zredukovali ponuku cestovania verejnou hromadnou dopravou. BID sa preto s objednávateľmi dohodla, že časti držiteľov predplatných cestovných lístkov IDS BK sa bude predlžovať ich platnosť,“ skonštatoval Miroslav Staník z Bratislavskej integrovanej dopravy s tým, že opatrenia sa týkajú predplatných cestovných lístkov platných v období od 16. marca do 14. apríla.

Mesiac a viac

Držiteľom 90-dňových predplatných cestovných lístkov sa ich platnosť predĺži o 30 dní, držiteľom 365-dňových predplatných cestovných lístkov o 60 dní a držiteľom žiackych 365-dňových predplatných cestovných lístkov sa ich platnosť predĺži o 90 dní. Zmena sa nedotkne držiteľov 7-dňových a 30-dňových predplatných cestovných lístkov.

Vzorec

Miroslav Staník však upozorňuje, že platnosť aktuálnych predplatných cestovných lístkov sa nebude predlžovať automaticky. „Predlžovanie platnosti sa bude realizovať pridaním dní, podľa uvedeného vzorca, až po zakúpení ďalšieho predplatného cestovného lístka,“ zdôraznil. To znamená, že po uplynutí platnosti si budú musieť takýto cestujúci zakúpiť pred cestou verejnou hromadnou dopravou nový cestovný lístok, či už jednorazový alebo predplatný.

Termín, od ktorého sa pristúpi k predlžovaniu platnosti, by mal byť zverejnený v najbližšom čase. BID v týchto dňoch pripravuje spolu s partnermi technické a softvérové riešenia, ktoré toto opatrenie umožní zrealizovať.

Do IDS BK je zapojený Dopravný podnik Bratislava, RegioJet, Slovak Lines a Železničná spoločnosť Slovensko. Objednávateľmi sú Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto Bratislava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM