Maros Palesch Kultúra

Bezplatné prehliadky pokračujú

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 04.06.2011. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto spustilo pred dvoma týždňami projekt bezplatných prehliadok pre všetkých Staromešťanov, ako aj návštevníkom mestskej časti. Dnes, v sobotu, 4. júna 2011 o 14.00 hod., sa uskuto

**Dnešnou témou sú bratislavské historické fontány s mýtami a legendami, ktoré ich obklopujú. ** Začne sa pri Rolandovej fontáne, pokračovať sa bude na Hviezdoslavovo námestie, kde je viacero fontán. Prehliadka bude siahať až na Šafárikovo námestie a Námestie SNP. Návštevníci sa dostanú aj ku skrytým fontánam na nádvoriach Primaciálneho a Mirbachovho paláca.

Záujemcovia sa môžu prvýkrát stretnúť pred fontánou na Hlavnom námestí. Sprevádzať ich bude profesionálna sprievodkyňa Helena Navrátilová, ktorá minulý rok dostala ocenenie Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Náučné vychádzky po meste robí už 46 rokov.

Bezplatné prehliadky centra sú súčasťou plánovaného projektu „Poznaj Staré Mesto“, ktorý chce samospráva spustiť na jeseň. Okrem pravidelných bezplatných prehliadok centra mesta s rôznymi témami – ako napríklad staré bratislavské kaviarne a viechy, či staré dunajské ramená, by sa projekt mal rozšíriť aj do základných škôl, aby si cestu k bohatej histórii Bratislavy našli aj deti.

Program bezplatných prehliadok na jún 2011:

4. jún -  fontány Bratislavy - zraz: 14.00 hod. pred Rolandou – Maximiliánovou fontánou, 18. jún - opevnenia Bratislavy -  zraz: 14.00 hod. pred Rolandovou – Maximiliánovou fontánou.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM