Rôzne

Bezplatná Wi-Fi pribudne v 17 obciach a v šiestich mestských častiach Bratislavského kraja

Tisícky miest a obcí získa poukazy v hodnote 15-tisíc eur na pokrytie nákladov na inštaláciu bezplatných hotspotov Wi-Fi na verejných priestranstvách.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatná Wi-Fi pribudne v 17 obciach a v šiestich mestských častiach Bratislavského kraja
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V 17 obciach a v šiestich mestských častiach Bratislavského kraja pribudne bezplatná Wi-Fi. Európska komisia (EK) totiž oznámila výsledky druhej výzvy na predkladanie návrhov iniciatívy WiFi4EU, ktorá bola od 4. do 5. apríla.

Poukazy na Wi-Fi

Spolu 3400 miest a obcí získa poukazy v hodnote 15-tisíc eur na pokrytie nákladov na inštaláciu bezplatných hotspotov Wi-Fi na verejných priestranstvách, vrátane radníc, verejných knižníc, múzeí, zdravotných stredísk, verejných parkov alebo námestí. Z Bratislavského kraja bolo úspešných 23 uchádzačov. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

„Rozhodovalo sa podľa princípu "kto prvý príde, ten prvý berie“. Preto som rád, že aj naše obce zabojovali a zapojili sa do výzvy. Výsledkom je hotspot Wi-Fi pre šesť mestských častí a 17 obcí v Bratislavskom kraji,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

V meste aj na dedine

Z Bratislavského kraja boli podporené – Blatné, Bratislava – mestská časť Dúbravka, Bratislava – mestská časť Karlova Ves, Bratislava – mestská časť Rača, Bratislava – mestská časť Rusovce, Bratislava – mestská časť Ružinov, Bratislava – mestská časť Vrakuňa, Gajary, Hrubá Borša, Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Malacky, Malé Leváre, Miloslavov, Nová Dedinka, Pezinok, Reca, Šenkvice, Veľké Leváre, Veľký Biel, Viničné, Zálesie a Zohor.

Celkový rozpočet na túto výzvu bol 51 miliónov eur. Prihlášky pochádzali zo všetkých krajín zúčastnených na programe, konkrétne z členských štátov EÚ, Islandu a Nórska.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM