Eva Sládková Samospráva

Bezpečnejšia Devínska: Chcú tam postaviť obchvat priemyselnej zóny

Komunikácie na ulici Jána Jonáša a na Opletalovej v Devínskej Novej Vsi sú mimoriadne zaťažené a je to na nich vidno!

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnejšia Devínska: Chcú tam postaviť obchvat priemyselnej zóny
Zdroj: Volkswagen Slovensko

Dobrou správou je, že samospráva pracuje na projekte obchvatu tamojšej priemyselnej zóny.

Presun dopravy

Tento týždeň sa po prvý raz v roku 2020 stretli na rokovaní poslanci Miestneho zastupiteľstva Devínskej Novej Vsi. Zaoberali sa aj touto témou. „Dokončením obchvatu sa presunie nákladná i osobná doprava z časti Kolónia na diaľničný privádzač. Odbremení tak najmä komunikácie ako Jána Jonáša a Opletalova,“ vraví starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

Pripomienkové konanie

Aktuálne prebieha v tejto veci pripomienkové konanie. V skratke to znamená, že k projektu sa do konca tohto roka musí vyjadriť Národná diaľničná spoločnosť, magistrát Bratislavy, zástupcovia Priemyselného parku, Volkswagenu, Okresný úrad a Ministerstvo dopravy. Keď to všetci spomínaní odobria, začne sa ďalší náročný kolotoč. Projekt bude musieť prejsť posudzovaním vplyvov na životné prostredia EIA.

Kým sa teda obchvat začne stavať, ešte potečie veľa vody v Dunaji, no dobrou správou je, že sa už aspoň začalo pracovať na projekte. A ďalšou je i to, že nateraz tam ľuďom nehrozí viac hluku ani zlého vzduchu. Na otázku, či sa v tej oblasti bude alebo nebude ďalej rozširovať priemysel do doposiaľ nezastavaného územia starosta Dárius Krajčír totiž odpovedal: „Územný plán to síce predpokladá, zatiaľ tam však podobný zámer neevidujeme.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM