Aktualizované Nina Táborská Šport

Bežci ČSOB Maratónu Starý most nepokrstia. Jeho otvorenie je v nedohľadne

V poradí 11. ročník známeho ČSOB Maratónu sa cez nový Starý Most opäť nepobeží. Na bežcov čaká trasa situovaná do centra mesta a nábrežia.

Ilustračný obrázok k článku Bežci ČSOB Maratónu Starý most nepokrstia. Jeho otvorenie je v nedohľadne
Zdroj: TASR

ČSOB Bratislava Maratón má za sebou úspešných 10 ročníkov, vlani sa na štart postavilo cez 10-tisíc bežcov. Do tohtoročného preteku ostáva ešte niekoľko týždňov, bežci sa však sťažujú na náročnú trasu cez uličky Starého Mesta.

Niektorí dúfali, že sa konečne budú môcť prebehnúť po novom Starom Moste. Predbežný plán totiž hovoril o trase cez Štúrovu ulicu, Starý Most, Sad Janka Kráľa a späť pred nákupné centrum Eurovea (aktuálne trasy sú vyznačené na mapke vo fotogalérii).

„Cez Starý Most sa bežať nemôže, nakoľko je to stále stavba a most nie je skolaudovaný. Kolauduje až päť úradov a pre ukončenie konania je potrebných desať kolaudačných rozhodnutí. Zatiaľ nie je možné povedať, kedy sa kolaudácie ukončia, termín otvorenia nezáleží od mesta,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Štart a cieľ zostáva v areáli Eurovea. Opäť budú pripravení bežci-vodiči na tempo pre dosiahnutie určitých časov v maratóne a polmaratóne, pribudnú aj na beh na 10 km.

Bratislavský ČSOB Maratón sa uskutoční už 3. apríla. „Počas maratónskeho víkendu si môžu bežci vybrať zo 7 disciplín od najkratších tratí pre deti až po kráľovskú disciplínu, ktorou je maratón,“ informujú organizátori maratónu na oficiálnej stránke.

Disciplíny: Lezúni (5m), Detské behy (300m-800m), Minimaratón (4,2km), Desiatka (10km), Štafety (21,1km / 4), Polmaratón (21,1km), Maratón (42,2km)

„K dnešnému dňu je prihlásených 8440 bežcov. Verím, že prihlášky ešte pribudnú, je reálne, že dosiahneme účasť 10.500 až 11-tisíc bežcov,“ uviedol na pondelňajšej tlačovej konferencii na radnici v Primaciálnom paláci riaditeľ ČSOB maratónu Jozef Pukalovič.

Počas svojej 11-ročnej histórie sa bratislavský mestský maratón vyprofiloval na obľúbené športovo-spoločenské a kultúrne podujatie, ktoré každoročne do hlavného mesta láka viac a viac domácich, mimo bratislavských aj zahraničných bežcov. Európska atletika (EA) udelila bratislavskému maratónu päťhviezdičkové ocenenie European Athletics Quality Road Race.

Prečítajte si tiež: Národný beh Devín-Bratislava sa blíži, kde v hlavnom meste nájdete najlepšie miesta na tréning?

„Na maratón je aktuálne prihlásených 1294 bežcov, na polmaratón 2691, do štafiet 1489, na 10 km 969, míliarov máme 1227, detí 725 a lezúňov 45,“ informoval Pukalovič.

Na 11. ročník organizátori z BE COOL, s.r.o. v spolupráci s OZ Bratislavský maratón tentoraz nepozvali zahraničných bežcov, najmä z Kene, a prichádzajú s novou filozofiou: „Chceme, aby víťazili slovenskí atléti, aby si to užívali a cítili sa dobre. Spolu so Slovenským atletickým zväzom sme sa zhodli na myšlienke, aby aj týmto spôsobom slovenská atletika napredovala, aby sme podporili slovenských bežcov,“ povedal výkonný riaditeľ ČSOB Bratislava maratónu Peter Pukalovič. Samozrejme, organizátori prihlášky zo zahraničia prijímajú, z celkového počtu prihlásených je takmer 2000 zo zahraničia. Ich účasť bude prínosom aj pre cestovný ruch v Bratislave.

Zdroj: Dnes/TASR

ČSOB Marathon
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM