Nina Táborská Šport

Národný beh Devín-Bratislava sa blíži, kde v hlavnom meste nájdete najlepšie miesta na tréning?

Tradičné a najstaršie atletické podujatie na Slovensku, beh Devín-Bratislava, nebude chýbať ani tento rok. Ak ste sa ešte nezačali pripravovať, je najvyšší čas. Tatranová dráha, vyznačené bežecké trasy, krásna príroda. Taká je bratislavská ponuka.

Ilustračný obrázok k článku Národný beh Devín-Bratislava sa blíži, kde v hlavnom meste nájdete najlepšie miesta na tréning?
Zdroj: TASR

Budúci mesiac sa uskutoční tradičné športové podujatie „Národný beh Devín – Bratislava" s medzinárodnou účasťou. V poradí 69. ročník bežeckého podujatia, ktoré je určené všetkým vekovým a výkonnostným kategóriám, každoročne priláka cez päťtisíc bežcov. Začiatočníkov i pokročilých.

Minulý ročník zaznamenal rekordnú účasť za posledných 15 rokov, do cieľa dobehlo viac ako 6150 bežcov. Tento rok organizátori očakávajú ešte väčší záujem.

Beh štartuje na historicky pamätnom mieste – pod Hradom Devín. Cieľ a slávnostné vyhlasovanie výsledkov sa už tradične uskutočňuje v centre Bratislavy. Dĺžka trate pre dospelých je 11625 metrov, pre deti približne 2600 metrov. K tohtoročným novinkám patrí napríklad účastnícka medaila pre každého pretekára, ktorý dobehne do cieľa.

Po prvýkrát sa bežalo z Devína v roku 1921, čím sa podujatie zapísalo do histórie atletiky, ako najstarší cestný beh a zároveň najstaršie atletické podujatie na Slovensku. „Prvé ročníky mali len zopár bežcov a tisíce nadšených divákov,“ informuje Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) na svojej oficiálnej stránke.

Prihlásiť na beh sa môžete na oficiálnej stránke STaRZ, ktorá je organizátorom bežeckého podujatia. Ak sa chcete pridať k bežcom i vy, nemali by ste podceniť svoju prípravu.

Najlepšie bežecké terény v Bratislave:

  • Železná studnička, z ktorej môžete vybehnúť na Kolibu a Kačín
  • Draždiak v Pertžalke a v jeho blízkom okolí, kde sú vyznačené nové bežecké trasy
  • Bežecký okruh Eurovea-most Apollo-Viedenská
  • Bežecký chodník na Kamzíku
  • Sad Janka Kráľa
  • Športový areál na Nevädzovej
  • Tartanová dráha na Lafranconi

Čítajte tiež: Trúfli by ste si na indiacu alebo krav magu? Netradičné športy môžete vyskúšať aj v Bratislave

Národný beh Devín-Bratislava
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM