Martin Zvolensky Futbal

Belasí ratovali bod

V záverečnom kole jesennej časti mal Slovan možnosť vylepšiť si nelichotivú bilanciu z posledných zápasov. Prekvapenie jesene, mužstvo FK Senica, však nepúšťa body ľahko.

Namrznutý terén robil od začiatku problémy obom tímom. V úvodných minútach bol o čosi aktívnejší domáci Slovan, senický brankár Bolek však musel zasiahnuť iba pri strieľanom centri Jánošíka, keďže pokusy Dosoudila a Žofčáka minuli cieľ. Hostia sa k prvej vážnej akcii dostali až v 12. minúte, no hneď ju aj pretavili vo vedúci gól, keď na konci rýchlej akcie po ľavej strane bol Diviš – 0:1. Rovnaký hráč sa dostal do nádejnej situácie aj v 20. minúte, no jeho strelu z hranice šestnástky zblokoval Dobrotka. V tej istej minúte vypálil z diaľky na opačnej strane aj Šebo, lopta z jeho kopačky však Bolekovi nenarobila problémy. V ďalších minútach sledovali riedko zaplnené Pasienky márne dobíjanie šestnástky zo strany belasých, ktorí nastúpili s dvojicou útočníkov Šebom i Kordičom. Hostia vychádzali z pozornej defenzívy do rýchlych brejkov a účinne napádali rozohrávajúcich obrancov Slovana. To sa im vyplatilo v 29. minúte, keď Jánošík stratil loptu a Smetana pridal druhý gól – 0:2. Šesť minút pred koncom úvodného dejstva sa Smetana predral až pred Putnockého a domácich zachránila pravá žrď.
Tréner Slovana Jarolím reagoval na nepriaznivý vývoj dvojitým striedaním a do druhého polčasu poslal Božiča s debutantom Turčákom. Práve 17-ročný mladík bol v 56. minúte na začiatku akcie, ktorú zakončil hlavičkujúci Šebo kontaktným gólom – 1:2. Slovan zacítil šancu, no Seničanov inkasovaný gól nerozhodil a naopak v 68. minúte im mohol Diviš vrátiť dvojgólové vedenie, no Putnocký bol proti. V 73. minúte unikol po ľavej strane domáci Žofčák a Kóňa si takmer zrazil jeho strieľanú prihrávku do vlastnej siete. Zvýšená aktivita sa domáci vyplatila, keď z následného rohového kopu vyrovnal Saláta hlavou na 2:2. Hostia pohrozili v 82. minúte, keď Putnocký končekmi prstov vytlačil nad brvno priamy kop Pirosku. V závere duelu mali prevahu domáci, víťazstvo na svoju stranu sa im však už nepodarilo strhnúť a mužstvá sa pred zrakmi 1070 divákov rozišli zmierlivou remízou. Až po odohratí záverečného stretnutia 18. kola Corgoň ligy bude známa ligová ťabuľka, ale už teraz je jasné, že Slovan prezimuje na 5.priečke , čo je hlboko za očakávaním fanúšikov.

** Slovan Bratislava – FK Senica 2:2 (0:2)**
Góly: 56. Šebo, 73. Saláta – 12. Diviš, 29. Smetana. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Božič, Dobrotka – Križko, Bolek, Wijlaars, 1070 divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký – Jánošík, Saláta, Dosoudil, Dobrotka – Králík (46. Božič), Guédé, Grendel (79. Kiss), Žofčák – Kordič (46. Turčák), Šebo
FK Senica: Bolek – Merzič, Pillár, Križko, Lukšík – Wijlaars – Diviš, Kóňa, Piroska, Strnad (65. Ďurica) – Smetana (89. Komárek)

**Karel Jarolím, tréner Slovana: ** „Senica bola v prvom polčase efektívna. Žrď za stavu 0:2 bola rozhodujúcim momentom. Hrali sme na dvoch útočníkov, chceli sme si vytvoriť väčší tlak pred šestnástkou, no chlapci nesplnili to, čo sme si povedali. V obrane sme si koledovali o gól pri každej akcii. Prvá polovica zápasu bola z našej strany tragická. Som rád, že hráči v druhom polčase ukázali charakter, mrzí však premrhané prvé dejstvo. V prestávke budeme mať čo robiť, nevylučujem ani nejaké zmeny.“

** Stanislav Griga, tréner Senice: ** „Myslím si, že sme videli zaujímavý a dobrý zápas na ťažkom teréne. V prvom polčase sme dominovali a myslím, že to bol náš najlepší polčas pod mojim vedením. Škoda, že sme nepridali tretí gól, to by už Slovan ťažko rozdýchal. Pred zápasom by som remízu bral, teraz je to trochu sklamanie. Sme však radi aj za bod, lebo na konci sme sa báli o výsledok.“

Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM