Tlačové správy

Batoh alebo taška do práce? Pozrite si plusy a mínusy

Možno je to moderným životným štýlom dnešného muža, no tašky, ktoré páni nosia do práce sa zmenili rovnako ako to, čo v nich nosia. S nástupom digitálneho veku už nepotrebujú staré pevné aktovky, v ktorých nosili štósy papierov.

Ilustračný obrázok k článku Batoh alebo taška do práce? Pozrite si plusy a mínusy
Zdroj: CCC

V skutočnosti sú dnes aktovky v ich najtradičnejšom zmysle vnímané skôr ako štýlové retro. Tašky nie sú nevyhnutne menšie, ale rozhodne sú mäkšie a štýlovejšie. Vybrať si môžete buď klasickú tašku alebo batoh. To, akú tašku si vyberiete, môže tiež veľa povedať o tom, kto ste. Pomôžeme vám vybrať si správne.

Skvelé profesionálne tašky do práce

Klasické pánske tašky do práce majú veľa výhod – podľa potreby sa dokážu roztiahnuť i zložiť. Prispôsobia sa, aby sa do nich zmestili ďalšie topánky, fľaša s vodou, pracovné papiere a mnoho ďalších vecí – no vždy sú aj tak vnímané ako „veľká pánska kabelka“. Napriek tomu sú klasickou voľbou pánov už roky, najmä ak ide o právnikov alebo profesionálov.

Medzi hlavné nevýhody pánskych tašiek patrí, že nie sú ergonomické! Pokiaľ tašku pravidelne nosíte na jednom ramene alebo v jednej ruke, časom vám môže jej váha spôsobiť nepríjemné zdravotné problémy. Koniec koncov, keď prídete k fyzioterapeutovi pravdepodobne hneď budete vedieť, na ktorej strane tašku väčšinou nosíte.

V závislosti od tašky, niektoré kúsky môžu ale nemusia dobre držať svoj tvar. Časom sa môžu nosením deformovať, no to sa môže stať aj ruksaku.  

Zdroj: CCC

Ruksaky vhodné do práce – áno alebo nie?

Štýlový ruksak pánsky do práce, ktorý si v posledných rokoch získal skutočne veľa pozornosti v oblasti módy, je skvelým spôsobom, ako štýlovo a pohodlne nosiť so sebou všetko, čo potrebujete. Skvelé je, že batohy sú väčšinou ergonomické, takže vás z nich nebude bolieť chrbát. Ak si navyše zaobstaráte elegantný kúsok, môže splynúť s väčšinou vašich pracovných odevov.

Nevýhodou je, že v niektorých pracovných oblastiach môžete v spojení s nosením ruksaku čeliť predsudkom, i keď tie nemusia byť nevyhnutne negatívne. Pokiaľ napríklad do práce chodíte na bicykli, rozhodne je ruksak tou najlepšou voľbou. Pracovné batohy, ktoré sa nosia napríklad aj na networkingové akcie, sa často spájajú buď s veľmi mladými ľuďmi, ktorí práve skončili vysokú školu, alebo s tými, ktorí sa o štýl veľmi nezaujímajú. Ale opäť, tieto predpoklady nie sú nevyhnutne negatívne a ani nemusia vždy platiť. Najmä ak si kúpite pánsky ruksak, ktorý je elegantný a módny.

Zdroj: CCC

Ruksaky môžu byť symbolom luxusu

Batohy prešli v posledných rokoch veľkou premenou, už to nie sú nylonové vaky vhodné iba pre život na cestách alebo pre študentov. Vďaka širokému výberu ponúkaných vzorov, štýlov a materiálov, ktoré nájdete aj na CCC, sa výrazne zdokonalili a stali sa vhodnou voľbou aj pre dnešných manažérov. Kožené ruksaky sú ľahké a luxusné. Sú koncipované tak, aby vyzerali profesionálne a boli štýlové. Keď si dnes prezeráte oddelenia pánskych doplnkov, v batohoch je takmer rovnaký výber ako v prípade konzervatívnejších a tradičných pracovných tašiek. Niet divu, batohy majú veľa výhod. Umožňujú vám mať voľné ruky a môžu tak byť veľmi oslobodzujúce. Sú skvelé pre tých, ktorí sa pohybujú po meste na bicykli, motorke alebo na skútri. Sú tiež priestranné, čo vám umožní vložiť do nich všetko, čo potrebujete počas dňa, či už ide o veci do posilňovne alebo váš laptop. Efektívne tiež rozložia váhu, čo znamená, že sa pri ich nosení budete cítiť pohodlne. Zbohom bolesti chrbta!

Zdroj: CCC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: CCC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM