Martin Zvolensky Od Vás

Baristi v Bratislave

Gastronomická výstava Danubius Gastro prilákala do nášho hlavného mesta baristov z Čiech a Slovenska, aby si zmerali sily v umení prípravy dobrej kávy.

Absolventi hotelových škôl majú možnosť využiť svoje znalosti a zručnosti v príprave dokonalého espressa pod dohľadom skúsených komisárov v piatok , v súťaži MAJSTER KÁVY JUNIOR , alebo v sobotu na poludnie v súťaži profesionálov , BARISTA OPEN. Súťaž má tri stupne: Rýchlosť, kde sa pripravuje na čas 20 espress. Hodnotí sa čas aj kvalita pripravenej kávy. Meria sa sila utlačenia kávy v páke , ďalej hustota pomocou refraktometra a váži sa hmotnosť kávových pukov (vyluhovaná káva v páke). Profesionalita, kde sa hodnotí kvalita servírovaných nápojov, komunikatívnosť, prezentácia, čistota a profesionalita baristu. Pracuje jeden barista, pripravuje štyri espressa a štyri cappuccína. V poslednom stupni fantázia súťažiaci pripravujú dva kávové nealkoholické kokteily a dva alkoholické. Komisári anonymne degustujú pripravené nápoje. V sobotu prebieha zápolenie profesionálnych tímov v súťaži BARISTA OPEN , takisto v troch disciplínach. Návštevníci výstavy majú možnosť ochutnať kvalitne pripravenú kávu od profesionálov. Srdečne Vás pozývame do bratislavskej Incheby.

Autor : Ivan Oríšek

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM