Nina Táborská Kultúra

Autogramiáda Jo Nesboa: Zástupy ľudí, známe tváre a špeciálne dary pre nórskeho spisovateľa FOTO+VIDEO

Medzinárodne úspešný spisovateľ, jeden z najpredávanejších a najoceňovanejších detektívnych autorov súčasnosti Jo Nesbo dnes zavítal do Bratislavy. Pozrite sa, ako prebehla jeho celkom prvá autogramiáda na Slovensku. Že tu má slušný zástup čitateľov, sme sa presvedčili na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Autogramiáda Jo Nesboa: Zástupy ľudí, známe tváre a špeciálne dary pre nórskeho spisovateľa FOTO+VIDEO
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Spisovateľ zavítal poobede na autogramiádu do kníhkupectva Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave, kde si prevzal cenu vydavateľstva Ikar za 200-tisíc predaných výtlačkov jeho kníh vydaných v slovenskom preklade. To však nebolo všetko. Keďže k záľubám známeho autora patrí lozenie po skalách, od generálnej riaditeľky vydavateľstva Ikar Gabriely Belopotockej si prevzal Jo Nesbo aj skalu, ktorú pre neho špeciálne vytvoril výtvarník Štefan Porubän a okrem toho si odniesol aj Drienkovicu (špeciálny slovenský alkohol, pozn.red.)

V kníhkupectve sa schádzali ľudia už hodiny predtým, ako mala začať autogramiáda. Pani so synom, ktorí stáli hneď prví v rade, prišli do kníhkupectva už o 12:00. Autogramiáda štartovala o 16:00. Čakanie sa im však podľa ich slov vyplatilo. Jo Nesbo je ich obľúbeným spisovateľom.

Autogramiáda prilákala aj známe tváre,pre podpis si prišli aj Jozef Banáš, či slovenský herec Martin Mňahončák. Ako prvá si knihu však nechala podpísať Aneta Parišková, ktorá autogramiádu moderovala.

„Titul Snehuliak som počúvala ako audioknihu a musím sa priznať, že som sa potom bála aj sama šoférovať,“ prezradila nám Gabriela Belopotocká.

Jo Nesbo má dnes na pláne aj druhé stretnutie, ktoré sa uskutoční o 19:30 v kníhkupectve Martinus na Obchodnej 26. Pôjde o autogramiádu spojenú s moderovanou besedou.

Svoju spisovateľskú kariéru odštartoval keď mal 37 a dnes sa stal vyhľadávaným a rešpektovaným autorom na celom svete. Za svoje kriminálne romány získal Jo Nesbo mnohé literárne ocenenia, patrí medzi najprekladanejších autorov na svete a jeho knihy vyšli už vo viac ako 40 jazykoch a 140 krajinách sve­ta.

S autorom sme sa dnes už stretli, pozrite sa, čo všetko nám prezradil: Slovensko ma milo prekvapilo. Staré Mesto je naozaj krásne! hovorí autor svetových bestsellerov Jo Nesbo

Jo Nesbo pricestoval do Bratislavy včera večer a už zajtra má naplánovaný dvojdňový výlet do Tatier. V rámci turné navštívi aj Prahu a Budapešť.

Video: Jo Nesbo zavítal do Bratislavy
1
Galéria
Jo Nesbo autogramiáda
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM