Správy

Autobusové linky pre vysokoškolákov opäť vyrazia do ulíc

S blížiacim sa začiatkom zimného semestra budú v hlavnom meste znovu obnovené študentské posilové linky. Kedy a kadiaľ budú premávať?

Ilustračný obrázok k článku Autobusové linky pre vysokoškolákov opäť vyrazia do ulíc
5
Galéria
Foto: Matej Kavacký / Zdroj: imhd.sk

Pomaly, ale isto, sa končia prázdniny už aj vysokoškolákom. Už v pondelok 18. septembra sa na niektorých univerzitách začína zimný semester, preto musí Bratislava počítať s prílevom stoviek študentov z celého Slovenska.

Linka 131

Z tohto dôvodu bude od nedele 17. septembra obnovená premávka študentskej linky č. 131 z Hlavnej stanice do Slávičieho údolia, ktorá zabezpečuje dopravu študentov zo stanice k internátom Lafranconi a Mlynská dolina. Informoval o tom portál imhd.sk.

Autobusy budú premávať len v nedeľu popoludní a večer v nadväznosti na príchody rýchlikov na Hlavnú stanicu. Po novom však linka už nebude stáť na zastávke Zochova.

Linka 184

Začiatok zimného semestra čaká aj študentov Ekonomickej univerzity. Vysokoškoláci, ktorí budú ubytovaní na internáte pri Horskom parku, budú môcť od pondelka 18. septembra využívať linku č. 184 z Horského parku k Ekonomickej univerzite.

Okrem toho budú autobusy z linky č. 184 vykonávať aj posilové spoje do Mlynskej doliny s označením linky č. X31 po trase Trnavské mýto – Zochova – Cintorín Slávičie údolie a späť v nasledujúcich časoch pracovných dní:

  • od Cintorína Slávičie údolie smer Trnavské mýto o 7:51, 7:58, 14:05 a 14:15 hod.
  • z Trnavského mýta k Cintorínu Slávičie údolie o 13:35 a 13:45 hod.
  • zo Zochovej k Cintorínu Slávičie údolie o 13:45, 13:55, 19:02 a 19:12 hod.

Od pondelka sa taktiež vo vybraných časoch obnovujú posilové spoje na linke č. 87, ktorá zabezpečuje spojenie medzi internátmi vo Vlčom hrdle a Prístave a Ekonomickou univerzitou.

38 nových autobusov DPB
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM