ESL Rôzne Správy

Autobus vám už neutečie. Kde všade pribudnú nové zastávkové infotabule?

Dopravný podnik Bratislava sa snaží skvalitňovať mestskú hromadnú dopravu. K lepšej informovanosti majú prispieť ďalšie informačné tabula na zastávkach.

Ilustračný obrázok k článku Autobus vám už neutečie. Kde všade pribudnú nové zastávkové infotabule?
8
Galéria
Zdroj: Dopravný podnik Bratislava

Dopravný podnik Bratislava v týchto dňoch úspešne obstaral zákazku na 124 nových zastávkových infotabúľ. Spolufinancovať ich bude zo zdrojov Európskej únie, Európskeho fondu regionálneho rozvoja, prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.

Centrum aj Rača

Už dnes máme v meste 89 takýchto informačných tabúľ. Ďalšie pribudnú ešte tento rok na modernizovanom úseku Dúbravsko-Karloveskej radiály, na Americkom námestí a v Rači. V roku 2021 budú umiestnené aj na ďalších významných zastávkach a prestupných uzloch v rámci celého hlavného mesta.

„Prínos týchto tabúľ ocenia cestujúci najmä v časoch dopravných špičiek, kedy je kvôli hustej premávke dodržiavanie cestovných poriadkov spojov DPB náročné. Tabule však zároveň zvyšujú bezpečnosť, pretože sú vybavené kamerovým systémom na oboch stranách a tiež hlásičmi, cez ktoré sa môže ozvať dopravný dispečing a taktiež majú funkciu informovania o údajoch na tabuli pre nevidiacich,“ píše vedúci odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Matej Michlík.

Aktuálne informácie

Všetky infotabule sú vybavené vysokosvietivými oranžovými LED a údaje na nich sú aktualizované priebežne. Pri odpočte času do odchodu spoja sa vychádza z jeho odchodu z predchádzajúcich zastávok. DPB taktiež v spolupráci s partnermi prevádzkuje službu Virtuálna zastávková tabuľa dostupná na adrese TU.DPB.SK, pri ktorej je možné si zobraziť údaje až zo štyroch geograficky najbližších zastávok podľa GPS polohy zariadenia. Táto služba funguje pre všetky zastávky MHD v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM